Superkaksoset Oona ja Veera Kauppi jatkavat Team Thorengruppenissa

Team Thorengruppenin ja Suomen salibandymaajoukkueen tähtipelaajat Oona ja Veera Kauppi ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen. Ruotsin liigan tehokaksikko jatkaa uraansa kahden vuoden sopimuksella hallitsevan mestarin Thorengruppenin riveissä SSL:ssä.

Salibandyammattilaiset Oona ja Veera Kauppi ovat pelanneet yhteensä neljä kautta Uumajassa. Ensin IKSUssa ja nyt Team Thorengruppenissa, ja saldona on kolme Ruotsin mestaruutta, Ruotsin Cup-mestaruus, Champions Cupin voitto sekä ensimmäisen kauden pronssi. Tämän kauden mestaruus ratkottiin yhdessä ottelussa lähes 10 000 katsojan silmien edessä Avicii Areenalla (Globen) Tukholmassa, kun Thorengruppen voitti finaalissa runkosarjan ykkösen Pixbon lopulta niukasti 5-4.

Team Thorengruppenin seurajohtaja Jocke Sjöström on sekä huojentunut että tyytyväinen, kun Oonan ja Veeran nimet ovat sopimuspapereissa. Ensimmäisenä hän halusi varmistaa KauppiTwinsien jatkon seurassa.
– Oona ja Veera ovat pelaajia, jotka ovat kaikkien valmentajien haaveissa ja se, että he halusivat jatkaa pelaajina kehittymistä kanssamme, on tietysti koko seuralle ja joukkueelle mahtava juttu. Se kertoo, että teemme asioita oikein. Thorengruppen haluaa myös profiloitua seurana, joka kohtelee mies- ja naispelaajia tasa-arvoisesti ja tiedän, että se on keskeinen arvo Oonalle ja Veeralle.

Veera on kaikkien aikojen SSL Damin runkosarjan pistepörssissä jo sijalla 36 ja Oona 60. Jos tarkastellaan tehokkuutta eli tehopisteitä per pelattu peli Veera on kaikkien aikojen tehokkain pelaaja 3,4 pisteellä/peli ja Oona viidenneksi tehokkain 2,2 pisteellä/peli ja nykypelaajista tämän tilaston kakkosena. Yhteensä he ovat tehneet neljän kauden aikana SSL:n runkosarjassa 301 maalia ja syöttäneet 201 yhteensä noin 90 pelissä!

Pudotuspelien kaikkien aikojen pistepörssissä kaksosten sijat ovat 29. ja 35. ja siinä heillä on myös kaksoisjohto. Veera on tehoillut pudotuspeleissä 2,3 pisteen pistekeskiarvolla ja Oona 2,1:n. He ovat myös SSL:n historian kaikkien aikojen tehokkaimmat maalintekijät 1,8 maalia/peli (Veera) ja 1,5 maalia/peli (Oona). Tällä kaudella Veeran kolmen kauden putki pistepörssin voitoista katkesi loukkaantumiseen, mutta Oona osoitti, että hän pystyy tehoilemaan ilman siskoaankin ollen pistepörssin kolmas.

Mitä ajattelevat 24-vuotiaat salibandymaailman tähdet itse, eikö ole tylsää aina vaan voittaa?
– No, ei todellakaan, vastaavat pelaajat kuin yhdestä suusta.
– Meiltähän puuttuu edelleen se uran suurin kruunu eli maailmanmestaruus, joka oli viime joulukuun kisoissa kirjaimellisesti yhden laukauksen päässä.

Oonan ja Veeran viime kautta ja sen etenemistä voi seurata SVT Playsta katseltavissa olevasta Vinna hela skiten -dokumenttisarjasta. Dokumentissa valotetaan salibandyammattilaisten arkea sekä päästään tutustumaan myös tarkemmin Oonaan ja Veeraan ihmisinä ja persoonina pelikentän ulkopuolella. SVT:n ja John Starkin tuottama 6-osainen Vinna hela skiten -dokumenttisarja näytetään tällä viikolla Ruotsin television pääkanavilla, ja se tulee myöhemmin nähtäväksi myös Yle Areenaan.

Joukkuemenestyksen lisäksi KauppiTwins sai myös henkilökohtaisia huomionosoituksia menneen kauden aikana. Veera valittiin viime vuonna sekä maailman että Suomen parhaaksi salibandyn naispelaajaksi. Hän oli myös ehdolla Vuoden urheilija -äänestyksessä, hänet valittiin Uumajan vuoden naisurheilijaksi sekä MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (Oona oli MVP edellisissä kisoissa) sekä hän voitti MM-kisojen pistepörssin. Oona puolestaan oli SSL:n pistepörssin kolmas ja maalipörssin kakkonen.
– Uumaja on todella kiva kaupunki ja se on myös valittu jo pari kertaa peräkkäin Ruotsin urheilupääkaupungiksi. Nyt kun Thorengruppenilla on täällä uusi, hieno halli ja joukkuekin pysyy melko samana, ei olosuhteiden puolesta maailmasta löydy toista yhtä hyvää paikkaa pelata, treenata ja kehittyä pelaajana.

Tämä oli käytännössä syy, joka ratkaisi Oona Kaupin mukaan siskosten seuravalinnan.
– Lähdimme Ruotsiin vuonna 2018 parhaiden mahdollisten kehitysmahdollisuuksien perässä ja se oli edelleen meidän ykkösmotiivimme päätöstä tehtäessä. Toki myös muut asiat vaikuttavat ja meille on esimerkiksi myös sydämen asia yhdenvertainen ja tasapuolinen kohtelu, johon nyt Thorengruppenissa seurana on sitouduttu. Naisten urheilun kaikenlainen edistäminen on KauppiTwinsin missio ja se, että Team Thorengruppen haluaa näyttää siinä esimerkkiä, on asia, josta olemme erittäin ylpeitä, päättää Oona Kauppi.

Lue lisää Team Thorengruppenin sivuilta

Superkaksosten tiedotteesta
Otsikkokuva: IFF / Peter Bohlin

Jaa artikkeli