Superkaksoset jatkavat Uumajassa – Kauppien uusi seura on Thorengruppen IBK

Maailman parhaat salibandypelaajat Oona Kauppi ja Veera Kauppi jatkavat uraansa Uumajassa. Edelliset kaksi kautta nyt sarjapaikastaan luopunutta IKSUa edustaneiden superkaksosten uusi seura on Thorengruppen IBK.

– Uumaja on monessa mielessä hyvä urheilukaupunki, jossa riittää harjoittelupaikkoja ja laadukkaita kuntosaleja. On Umeå Energia Areena, ja kaikki on tämän kokoisessa kaupungissa lähellä, Thorengruppen haluaa nyt panostaa naissalibandyyn, mutta samalla uumajalaiset tuntuvat myös välittävän salibandysta ja urheilusta, mikä tuo lisämotivaatiota, Veera Kauppi sanoo.

Maailman parhaaksi pelaajaksi 2017 sekä 2018 arvostettu Veera Kauppi on voittanut Ruotsin liigan pistepörssin kahdesti peräkkäin tehtyään 57 ottelussaan huikeat 184 tehopistettä. Oona Kaupin 55 ottelun saldo on 110 pistettä, ja viime joulukuun MM-kisoissa hän otti entistä isompaa vastuuta Veeran sairastettua puolivälierän ja välierän. Kotiintuomisina oli kisojen arvokkaimman pelaajan kultainen kenkä.

Kauppien koronakausi päättyi kabinetissa jaettuun maan mestaruuteen, kun IKSUn ykköstila vahvistettiin runkosarjavoiton perusteella. Ruotsin liigan loppuottelu Globenissa heiltä on vielä kokematta, ja tavoitteena liiganousija Thorengruppenin väreissä onkin finaalivoitto ja Ruotsin mestaruus.
– Todellakin. Emme laske viime kauden kultaa mestaruudeksi vaan haluamme voittaa pelaamalla, joten kaikki pistetään peliin, jotta pelaamme ensi keväänä Globenissa, Oona Kauppi vakuuttaa.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli