Super Cup avaa salibandykauden – Mikkeli isännöi historian ensimmäisiä pelejä

Uudessa titteliottelussa kohtaavat F-liigan mestarit ja TEHO Sport Suomen cupin voittajat 12.9. Mikkelissä.

Suomalaisen salibandyhistorian ensimmäinen Super Cup pelataan la 12.9. Saimaa Stadiumilla Mikkelissä. Uudessa titteliottelussa kohtaavat F-liigan mestarit ja TEHO Sport Suomen cupin voittajat.

Lauantaina 12.9. pelattava Super Cup -päivä sisältää kaksi huippupeliä: Classic saa vastaansa miesten puolella Nokian KrP:n. Naisissa vastakkain iskevät puolestaan SB-Pro ja PSS.

Tapahtumasta on tarkoitus rakentaa samalla alkusyksyn perinne: Super Cup on panoksellinen tapa aloittaa uusi salibandykausi. Samalla se kokoaa lajiväen yhteen: Mikkelissä järjestetään otteluiden yhteydessä F-liigan mediapäivä ja paikalla on tähtipelaajia kaikista liigan 30 joukkueesta.

– Me halusimme viedä tapahtuman paikkakunnalle, jossa ei vielä pelata F-liigaa. Mikkeli on perinteikäs urheilukaupunki ja Saimaa Stadiumi upea paikka pelata salibandyä. Mikkelissä pelattiin jo viime kaudella pääsarjasalibandyä, kun Classic vei ottelun samalle areenalle. Olin itsekin tuolloin paikalla, silloin kaikki toimi erinomaisesti, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen tunnelmoi.

Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Antti Kalliomaa toivottaa Super Cupin mielellään tervetulleeksi Mikkeliin.

– Tämä herättää pelkästään positiivisia ajatuksia. Pääsemme rakentamaan uutta F-liigaa historiallisella tavalla. Tässä on ylpeä olo, että saamme järjestää historian ensimmäisen Super Cupin Saimaa Stadiumilla. Se on iso luottamuksen osoitus sekä tapahtumaorganisaatiolle että puitteille, Kalliomaa avaa.

Super Cup ja huippusalibandy tuovat Mikkelin urheilutarjontaan uudenlaista sisältöä. Kalliomaa on innoissaan F-liigan uudistuksista.

– Saimaa Stadiumi on rakennettu urheilun ja hyvinvoinnin areenaksi. Tavoite on ollut, että sen myötä saadaan tapahtumia enemmän ja enemmän koko Mikkeliin. Historian eka Super Cup tuo aktiivisuutta ja herättää kiinnostusta myös paikallisesti.

Syyskuussa pelattavassa titteliottelussa jaetaan mestareille kauden ensimmäiset pokaalit. Se on tärkeä osa Super Cupia.

– Saamme heti alkusyksylle merkityksellisen titteliottelun. Tämä on loistava tapa aloittaa jatkossa aina salibandykausi, Nurminen tiivistää.

Näin pelataan:

Otteluaikataulu 12.9.

15.00 PSS – SB-Pro (naiset)
18.00 Classic – Nokian KrP (miehet)

Peliaika ottelussa on 3 x 20 minuuttia. Erätaukojen pituus 15 minuuttia. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 20 minuutin jatkoaika viidellä viittä vastaan. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä 5 minuutin tauko. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Jos jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailussa (5 laukojaa/joukkue).

Erotuomareina otteluissa toimivat edellisen kauden liigajoukkueiden kapteenien äänestämät Vuoden erotuomariparit:
Super Cup, naiset: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka
Super Cup, miehet: Henri Heinola ja Manu Marttinen

Liput ennakkoon!

Super Cupiin voi ostaa lippuja ennakkoon F-liigan yhteistyökumppani Tiketin kautta. Turnauspäivän liput maksavat 20 euroa aikuisilta ja 15 euroa lapsilta ja erityisryhmään (Eläkeläinen, opiskelija, työtön, varushenkilö) kuuluvilta.

Osta paikkasi historialliseen Super Cupiin Saimaa Stadiumille tästä!

Jaa artikkeli