Suomi vastaan Slovakia MM-puolivälierässä - Kauppi ja Kallio palaavat kokoonpanoon

Oona Kauppi ja Minna Kallio palaavat kokoonpanoon, kun Suomi kohtaa klo 18 MM-puolivälierässä Slovakian.

Suomi jatkaa salibandyn MM-turnausta Bratislavassa tänään puolivälierällä, ja luvassa on iso ottelu, kun vastassa on itse emäntämaa Slovakia. Suora lähetys ottelusta alkaa TV2:ssa klo 18. Suomi saa jalkeille entistä leveämmän kokoonpano, kun sairastelleet Oona Kauppi ja Minna Kallio palaavat vahvuuteen.

 – Kaksi päivää on huilattu, joten sellainen on fiilinki niin itselläni kuin pelaajillakin, että kiva päästä taas hommiin, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen myönsi aamiaispöydässä.
– Kotijoukkue vastassa, joten varmasti tulee vielä ekstrabuustia siitä, että on mökissä paljon väkeä ja mukavasti tunnelmaa.

 Slovakia voitti oman C-lohkonsa kaatamalla Singaporen 12-2, Viron 10-3 ja Australian 21-1. Puolivälieräpaikkansa emännät varmistivat pudottamalla Saksan tuloksella 7-3. Samalla Slovakia on työntänyt pistepörssin kärkikymmenikköön peräti neljä pelaajaansa, kun ykkönen Paulina Hudakova on hurjastellut 8+14, Lucia Kosturiakova 11+3, Denisa Ferencikova 9+5 ja Michaela Sponiarova 4+4.

Suomalaisia ei pörssin ensimmäisellä sivulla komeile, mutta ainakaan ennakkoarvioissa se ei peilaa joukkueiden taitoja.

– Toki pelin kuva on selvä eli ennakkosuosikkeina lähdetään. Huolellinen pitää kuitenkin olla, sillä siellä on ykköskentässä oikeasti hyviä pelaajia. Jos yhtään nepparit auki kaukaloon hypätään, voi äkkiä tulla ikäväkin peli, päävalmentaja Kurronen muistutti.
– Kova luotto on kuitenkin pelaajiin, että porukka latautuu ja valmistautuu hyvin ja tämä hoidetaan ja pelataan välierissä.

Ruotsi ja Tshekki varmistivat välieräpaikkansa jo keskiviikkona ja pelaavat perjantaina finaalipaikasta. Toisen semifinaaliparin muodostavat tämän illan otteluiden Suomi – Slovakia ja Sveitsi – Norja voittajat.

Suomen kokoonpanoon tulee muutoksia, kun alkusarjassa sairastelleet Oona Kauppi ja Minna Kallio nousevat toivuttuaan kokoonpanoon. Ella Alanko on puolestaan tänään sivussa. Oona Kallio tulee tutulle paikalleen kaksossisko Veeran sekä Mira Wickmanin rinnalle. Minna Kallio puolustaa ”Classic-ketjun” takana Sanni Niemisen parina samalla kun Hanna Sipiläinen nousee puolustajan paikalta keskushyökkääjäksi. Suomen maalissa saa torjuntavuoron Noora Vuorela.

Suomen kokoonpano puolivälierässä:

1. Nina Rantala – Hanna Sipiläinen – Eliisa Alanko, Minna Kallio – Sanni Nieminen
2. Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala, Elina Kujala – Laura Manninen
3. Veera Kauppi – Mira Wickman – Oona Kauppi, Mia Karjalainen – My Kippilä

Maalissa torjuu Noora Vuorela.

Vaihdossa aloittavat maalivahti Tiltu Siltanen, puolustaja Silja Eskelinen ja hyökkääjä Jenna Saario.

38208387991_d4b9a6bbce_z.jpg

Pääkuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli