Suomi vaivatta lohkovoittoon - Latvia kaatui kaksinumeroisin luvuin

Suomen salibandynaiset etenivät vaikeuksitta MM-kisojen puolivälierävaiheeseen voittamalla kaikki kolme alkusarjaotteluaan.

Tänään kaatui Latvia luvuin 12-1. Ensimmäisessä MM-ottelussa Suomi voitti Tshekin 5-1 ja toisessa Norjan 10-1. Puolivälieräottelussa torstaina Suomi kohtaa voittajan play off -kierroksen ottelusta Saksa-Slovakia.

Suomi nappasi odotetusti otteen heti alusta, ja avausmaalin laukoi puolustaja Mia Karjalainen ottelun neljännellä minuutilla. Toisen osuman iski kovassa vireessä viilettävä Veera Kauppi, kolmannen Karoliina Kujala ja neljännen jo erän puolivälissä aivan maalin edestä Jenna Saario.

Latvia osui ainokaisensa ottelun puolivälissä, kun Diana Isjomina ohitti maalivahti Tiltu Siltasen läpiajosta. Osuman omiin ottanut Suomen yykösviisikko oli näin hetken aikaa omassa pelissään tappiolla 0-1 ennen kuin Ella Alanko survoi tahtomaalilla Suomen 8-1-johtoon.

Päätöserän alkuun nähtiin erikoinen tilanne, kun Suomen kapteeni Nina Rantala taituroi liki suoraan aloituksesta puolustajan kahville ja pallon Latvian verkkoon. Maalin sijasta erotuomarit päättivät kuitenkin aloittaa erän uudelleen alusta, koska pelikello ei ollut lähtenyt käyntiin. Rantala pääsi kuitenkin vielä maalin makuun erän puolivälissä ylivoimalla.

– Siinä oli ilmeisesti jotain hämminkiä kellon kanssa, Nina Rantala kertoi ottelun päätyttyä.
– Yksi teemoistamme näihin kisoihin on kuitenkin ollut erilaisten tilanteiden ja vaikeuksien sietäminen, ja tuollaiset pitää vain sietää ja jatkaa matkaa.
Nina Rantala, Ella Alanko ja Eliisa Alanko lähtivät kisoihin Suomen ykkösnyrkkinä, mutta toistaiseksi valtaosa maaleista on osunut kahdelle muulle viisikolle.
– Pääasia, että joku ne maalit tekee, ja kun tosipelit alkavat, näillä ei ole enää mitään merkitystä. Kaikkiaan ehjempi peli ja parempi startti kuin eilen Norjaa vastaan, ja tästä on hyvä jatkaa puolivälieriin, Suomen kapteeni tiivisti.

Suomen valmentaja Markus Huhtimo myönsi, että voitto Latviasta tuli rutiinisuorituksella.
– Ei päästy sille levelille, missä parhaimmillaan ollaan, mutta näihin on vaikeampi latautua kuin kovaan avauspeliin Tshekkiä vastaan. Valmennuksen kannalta on samalla hyvänkin, ettei latausta ihan joka pelissä viritetä tappiin asti, koska akkuja syö sekin. Ollaan oltu hyvällä rutiinitasolla ja saatu leveälti onnistumisia, joten pelillisesti ei näy huolenaiheita. Ennen kaikkea toivotaan nyt, että saadaan sairastuvalta loputkin pelaajat mukaan ja tämä laiva täydellä miehistöllä satamaan.

Salibandya, Bratislava
Naisten MM-turnaus, alkulohko A

4.12.2017 Latvia – Suomi 1-12 (0-4, 1-4, 0-4)
1. erä: 3.41 Mia Karjalainen (Jenna Saario) 0-1, 6.36 Veera Kauppi (Karjalainen) 0-2, 8.51 Karoliina Kujala (Katri Luomaniemi) 0-3, 10.22 Saario (Kauppi) 0-4.
2. erä: 21.06 Laura Manninen (Karoliina Kujala) 0-5, 29.13 Kauppi (My Kippilä) 0-6, 29.44 Luomaniemi (Kristiina Kauppila) 0-7, 30.09 Diana Isjomina (Evelina Garbare) 1-7, 35.50 Ella Alanko (Eliisa Alanko) 1-8.
3. erä: 50.21 Nina Rantala (Kippilä) 1-9 yv, 51.09 Karoliina Kujala (Manninen) 1-10, 56.42 Mira Wickman (Luomaniemi) 1-11 yv, 59.32 Kauppi (Luomaniemi) 1-12.

Torjunnat:
Kristine Kirilova, Latvia 8+13+6=27,
Tiltu Siltanen Suomi 7+1+3=11.

Jäähyt: Latvia 3×2 min, Suomi 1×2 min.

Erotuomarit: Bin Bin Lin ja Carmen Teo, Singapore

Yleisöä: 243.

Suomen parhaana palkittiin Katri Luomaniemi.

Jaa artikkeli