Suomi U19 nousi tasoihin mutta taipui rankkareilla

Suomen U19.miehet aloittivat kolmen maan turnauksen Sveitsin Siggenthalissa tappiolla, kun 2005 syntyneistä pelaajista koottu isäntämaan B-maajoukkue oli rangaistuslaukauksilla vahvempi maalein 8-7.

Suomi käväisi avauserässä 2–1-johdossa, mutta tauolla olikin edellä Sveitsi iskettyään erän puoliväliin kolme maalia kahdessa ja puolessa minuutissa. Toisen erän vei Suomi 3-2 Ville Heiskan lauottua sen viimeisellä sekunnilla Suomen ylivoimalla jo maalin päähän.  Ottelun viimeisellä kympille Suomi lähti kahden maalin takamatkalta, mutta Aaro Kokko iski irtopallosta kavennuksen Dani Jaarasen kiepsahdettua päädystä maalille, ja neljä minuuttia ennen loppua Rasmus Nyström sivalsi tasoituksen Ville Heiskan levityksestä.

Rangaistuslaukauskisassa nähtiin alkuhaparoinnin jälkeen vuorenvarma maali toisensa jälkeen, kunnes ero syntyi seitsemännessä parissa Marius Niemelän kärkikiepautuksen palatessa pystytolpasta kentälle.

Sveitsin liiton ottelukuviin

Salibandya, Siggenthal, Sveitsi

Kolmen maan turnaus

Sveitsi B–Suomi U19 8-7 rl (4-2, 2-3, 1-2, 1-0)

1. erä: 2.13 Levi Walser (Jamie Martinjas) 1-0, 3.43 Rasmus Nyström (Dani Jaaranen)  1-1, 5.05 Ville Heiska (Markus Maronen) 1-2, 10.20 Janis Schwarz (Andrin Mokli) 2-2, 12.14 Seyra Schwarz (Janis Schwarz) 3-2, 12.32 Noel Greber (Lorin Aeschlimann) 4-2.
2. erä: 20.17 Ville Heiska (Ilmo Leino) 4-3, 22.17 Seya Schwarz (Mockli) 5-3, 23.34 Leo Tiittala (Teemu Halmela) 5-4, 34.49 Walser (Damian Hocevar) 6-4, 39.59 Heiska (Leino) 6-5 yv.
3. erä: 45.01 Florin Fehr (Levin Peter) 7-5,  51.48 Aaro Kokko (Jaaranen) 7-6, 56.10 Nyström (Heiska) 7-7.

Sveitsi B voitti rangaistuslaukauskisan.