Suomi tähtää sähköpyörätuolisalibandyn maailmanmestariksi

 

Suomi-Hollanti.jpgSuomi puolustaa neljän vuoden takaista MM-pronssia sähköpyörätuolisalibandyn maailmanmestaruuskilpailuissa Saksan Münchenissa 6.-10. elokuuta 2014.

Suomi oli kolmas myös vuoden 2012 EM-kilpailuissa Nastolassa. Sähköpyörätuolisalibandyn parhaat joukkueet tulevat Euroopasta, joten Suomen voi sanoa vakiinnuttaneen paikkansa maailman parhaiden joukossa.

Kahden peräkkäisen pronssin jälkeen Suomen joukkue pyrkii luonnollisesti ottamaan uuden askeleen kohti huippua, eikä kukaan tähtää finaalin hävinneeksi joukkueeksi, joten.

– Ainoa mahdollisuus on lähteä tavoittelemaan kirkkainta mitalia, sillä ”yritetään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää” ei mielestäni ole maajoukkuetasolla oikea asenne, Suomen Ella-Riikka Isometsä linjaa.

Isäntämaa Saksa on hallitseva maailmanmestari, mutta putosi kahden vuoden takaisissa EM-kilpailuissa mitaleilta hävittyään pronssiottelun Suomelle. EM-kultamitalisti Hollanti on suurin suosikki myös MM-kilpailuissa.

Suomi päätyi kovaan alkulohkoon, sillä avausvastustaja Saksan lisäksi vastaan tulevat EM-hopeamitalisti Belgia ja maailmanrankingissa viidentenä oleva Italia.

– Alkulohko on hankala, mutta toisaalta jos pystymme voittamaan lohkomme, saamme ehkä helpomman välierävastustajan, kun vältämme Hollannin kohtaamisen, pohtii Suomen valmentaja Mika Saastamoinen.

Sähköpyörätuolisalibandyssa miehet ja naiset pelaavat samoissa joukkueissa. Laji on suunnattu vaikeavammaisille henkilöille, jotka käyttävät arkielämässäänkin sähköpyörätuolia tai vastaavaa liikkumisen apuvälinettä.

Alkulohkot
Lohko A
: Belgia, Suomi, Saksa, Italia
Lohko B: Australia, Tanska, Hollanti, Sveitsi

Suomen ottelut (Suomen aikaa)
To 7.8.
klo 13.45 Suomi-Saksa
Pe 8.8.
klo 10.15 Suomi-Italia
klo 17.45 Belgia-Suomi
La 9.8.
Välierät ja sijoitusottelut
Su 10.8.
Mitaliottelut ja sijoitusottelut

Suomen joukkue
Pelaajat

Petri Matikainen, Helsinki
Antti Ämmänkoski, Ilmajoki
Atso Ahonen, Helsinki
Anni Mannelin, Oulu
Vesa Seppänen, Helsinki
Mika Vimpari, Helsinki
Jorma Lehmus, Vantaa
Ella-Riikka Isometsä, Helsinki
Pyry-Matti Niemelä, Helsinki
Juha Palonen, Helsinki
Valmentaja
Mika Saastamoinen, Kuopio
Joukkueenjohtaja
Sanna Kalmari, Espoo

Lisätiedot: valmentaja Mika Saastamoinen, puh. 044 765 1375

MM-kilpailujen kotisivut: http://www.ewh2014.com

Teksti: VAU:n tiedote
Kuva: Lauri Jaakkola, spt-salibandyn EM-kisat 2012

 

 

Jaa artikkeli