Suomi pusersi voiton Tshekistä Hämeenlinnan EFT-avauksessa

Joona Rantala, Valtteri Kainulainen ja Rasmus Kainulainen laukoivat maalit, kun Suomen miehet avasivat EFT-turnauksensa 3–2-voitolla Tshekistä.

Suomen miesten salibandymaajoukkue aloitti kolmessa kaupungissa pelattavan neljän maan EFT-turnauksen voitolla, kun Tshekki kaatui Hämeenlinnassa 3-2. Lauantaina Suomi kohtaa Tampereella Sveitsin ja sunnuntaina Vantaalla Ruotsin.

Tarkasti pelatussa avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun Tshekki siirtyi johtoon juoksutettuaan Suomen viisikkoa tovin pallon perässä. Erätauolta Suomi kuitenkin palasi isännän ottein, ja tasoitus nähtiin heti erän alkuun. Rasmus Kainulainen ryösti kulmassa pallon Tshekin puolustajalta ja tarjoili päädystä luukulle Joona Rantalalle, joka sai avata maalitilinsä heti ensimmäisessä miesten maaottelussaan. Pian huudatti areenan 1 300-päistä yleisöä jo Suomen johtomaali, kun Valtteri Kainulainen syötti laidasta maalille ja ehti vielä itse irtopalloon sohaisten sen verkkoon.

Petri Kettusen valmentama Tshekki rankaisi vielä Suomen pallonmenetyksestä tasoituksella, mutta sitten kuulutettiin jälleen Rasmus Kainulaisen nimeä. Pallon hetkeksi maalin taa rauhoittanut Joona Rantala siirsi tolpalle Otto Lehkosuolle, tämä jatkoi poikittain takatolpalle ja Kainulainen napautti voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman. Suomella oli päätösjaksolla isoja paikkoja tappaa peli lisämaaleilla, mutta tilaisuudet jäivät käyttämättä ja jännitys säilyi loppusummeriin saakka. Maalivahtinsa minuuttia ennen loppua penkille vetänyt Tshekki sai loppurynnistyksessään pallon vielä Suomen maalin tolppaan muttei lähemmäs.

Usein Suomen ykkösketjuna viilettänyt kolmikko Eemeli Salin, Nico Salo ja Sami Johansson seurasi tämän ottelun verkkarit päällä penkiltä.

– Eka erä oli vähän nihkeä mutta sitten parannettiin kentittäin ja oltiin hetkittäin tosi hyviä ja ansaittiin voitto, Suomen parhaana palkittu Rasmus Kainulainen arvioi.
Maalin ja maalisyötön lisäksi Kainulainen ehti myös istua jäähyn kädellä pelaamisesta ja hukata pallon ennen vastustajan 2–2-tasoitusta.
– Pääasia että kentällä tapahtuu, viihdytetään yleisöä ja pidetään hauskaa. Silloin tapahtuu hyviä ja vähän huonojakin asioita, ottelun ykköstähti mietti.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

Miesten EFT-turnaus

Suomi–Tshekki 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

1. erä: 5.25 Jan Sebesta (Marek Matejcik) 0-1.
2. erä: 21.12 Joona Rantala (Rasmus Kainulainen) 1-1, 23.31 Valtteri Kainulainen 2-1, 29.59 Mikulas Krbec (Tom Ondrusek) 2-2, 39.17 Rasmus Kainulainen (Otto Lehkosuo) 3-2.
3. erä: Maaliton.

Torjunnat:
Santtu Strandberg Suomi 4+3+4=11,
Jan Binder Tshekki 7+3+5=15.

Jäähyt: Suomi 2 min, Tshekki 2 min.

Erotuomarit: David Geiser ja Henrik Nilsson, Ruotsi.

Yleisöä: 1 268.

Suomen parhaana palkittiin Rasmus Kainulainen.

Katso Rasmus Kainulaisen haastattelu:

Joona Rantalan haastattelu:

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli