Suomi puolusti Sveitsin naiset kumoon Nurmijärvellä

Suomi aloitti Nurmijärven EFT-turnauksen 5–1-voitolla Sveitsistä.

Viime MM-kisojen hopeamaa Suomi ja pronssi-Sveitsi kohtasivat naisten EFT-turnauksen avausillan ottelussa Arkadia-hallissa Klaukkalassa. Krista Niemisen torjunnat ja Suomen muutenkin hyvä puolustuspelaaminen tuottivat turnausemännille selvän 5–1-voiton.

Päävalmentaja Lasse Kurronen oli suhteellisen tyytyväinen Suomen esitykseen.
– Ihan kelpo peli, ja uudet pelaajat tulivat hienosti ryhmään mukaan, Kurronen kehui.
– Koko joukkueen palloton peli oli hyvällä tasolla, mutta pallollista peliä ja varsinkin ylivoimaa pitää parantaa merkittävästi.
Suomi pääsi pelaamaan neljästi ylivoimaa, ja vain kerran vastustajan verkko heilui.

Arkadia-hallin ja samalla koko Nurmijärven maaotteluhistorian ensimmäisen suomalaisen tekemän maalin viimeisteli Daniela Westerlund ajassa 2.19. Nina Rantala, joka tammikuussa SB-Pron ja Classicin kamppailussa vastasi Arkadia-hallin ensimmäisestä liigaosumasta, sai tähän maaliin syöttöpisteen.
Westerlundin tekemä maali pysyi lähes loppuun asti ottelun voittomaalina, kunnes Sveitsi viimeisellä minuutilla sai lohdutusosumansa.
– Jos vain yhden maalin päästää, se kertoo, että sekä puolustaminen että maalivahtipeli ovat onnistuneet, totesi Daniela Westerlund, jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlundin tytär.
– Meillä oli paikkoja paljonkin. Aina ei uponnut, mutta onneksi saimme ne tarvittavat maalit tehtyä, Daniela Westerlund sanoi.
Ottelun voittomaali kirjattiin lopulta Ella Alangolle, joka runsas minuutti ennen ensimmäistä taukosummeria lisäsi My Kippilän syötöstä Suomen johdoksi 2–0.

Toinen erä oli maaliton, vaikka Suomella oli sen toisella puoliskolla kahdesti rangaistuslaukauksestakin tilaisuus kasvattaa etumatkaansa, kun sveitsiläisistä ensin Corin Rüttimann ja sitten Flurina Marti pelasivat maalinedustalla korkealla mailalla. Mutta sekä Veera Kauppi että Milla Nordlund epäonnistuivat yrityksissään. Ensimmäistä naisten maaotteluaan pelannut Nordlund oli ottelussa epäonninenkin, sillä sekä ensimmäisessä että toisessa erässä pallo lähti hänen lavastaan yläputkeen.

Viimeisellä 20-minuuttisella sekä Alanko että Mia Karjalainen tasakentällisin ja Oona Kauppi ylivoimalla kaunistelivat numeroita. Krista Niemisen nollapeli romuttui harmittavasti 22 sekuntia ennen pelin loppua halvahkoon takaiskuun.
Huomenna Suomella on kello 18.30 Arkadia-hallissa alkavassa ottelussa vastassaan Tšekki.

Naisten EFT-turnaus, Klaukkala 27.4.2018 Sveitsi – Suomi 1–5 (0–2, 0–0, 1–3)

1. erä: 2.19. Daniela Westerlund (Nina Rantala) 0–1, 18.58 Ella Alanko (My Kippilä) 0–2.
2. erä: Maaliton.
3. erä: 45.37  Alanko (Oona Kauppi) 0–3, 49.55 , Mia Karjalainen (Alanko) 0–4, 54.03 Kauppi yv. 0–5, 59.38 Michelle Wiki 1–5.