Suomi punnersi MM-finaaliin Ruotsia vastaan – MM-kulta ratkeaa sunnuntaina klo 17.30

Suomi selviytyi Uppsalassa salibandyn MM-turnauksen loppuotteluun kaatamalla illan myöhäisvälierässä Tšekin 5-4. Finaalissa Suomi kohtaa hallitsevan maailmanmestarin Ruotsin, ja suorana Yle TV2:ssa nähtävä ottelu alkaa klo 17.30 Suomen aikaa.

Viime kisojen pronssiottelussa Suomi onnistui lyömään Tšekin vasta jatkoajalla, ja tiukkaa oli nytkin, vaikka Oona Kauppi laukoikin Suomen johtoon jo avausminuutilla. Tšekki tuli jo seuraavassa vaihdossa tasoihin ja kipusi kaksi kertaa edelle Veera Kaupin ehdittyä välillä tasoittaa tilanteeksi 2-2.

Toisen erän ainoa maali nähtiin pelin puolivälissä Veera Kaupin kiskaistessa illan toisen osumansa, ja kolmannessa erässä Suomi käänsi välierän edukseen. Sen alussa puolustaja My Kippilä kiepsahti laidasta keskelle laukomaan pallon takakulmaan, mutta se ei vielä riittänyt Michaela Mlejnkovan tasoitettua päädystä kimmonneesta pallosta. Vähän ennen erän puoliväliä Sara Piispa ja Veera Kauppi pelasivat pallon päädyn kautta keskelle sektoria Oona Kaupille, joka kiskaisi voittopallon maalivahti Jana Christianovan olkapään yli. Vähän aikaisemmin Christianova oli tempaissut haamutorjunnan Oona Kaupin vielä avoimempaan tekopaikkaan. Tšekki alkoi ottaa maalivahtiaan penkille kolme minuuttia ennen loppua muttei onnistunut tasoituksessa, vaikka paine Suomen päässä melkoiseksi nousikin.

Salibandya, Uppsala

Naisten MM-turnaus, välierä

Tšekki–Suomi 4-5 (3-2, 0-1, 1-2)

1. erä: 0.54 Oona Kauppi (Veera Kauppi 0-1, 4.12 Karolina Sucha (Magdalena Plaskova) 1-1, 10.37 Eliska Krupnova (Nela Jirakova) 2-1, 13.45 Veera Kauppi (Daniela Westerlund) 2-2, 15.10 Krupnova (Denisa Ratajova) 3-2.
2. erä: 32.32 Veera Kauppi (My Kippilä) 3-3.
3. erä: 42.11 My Kippilä 3-4, 47.28 Michaela Mlejnkova (Ratajova) 4-4, 48.10 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 4-5.