Suomi pelaa World Gamesin pronssista - Sveitsi vahvempi välierässä

Suomi pelaa World Games -kisojen salibandyturnauksessa Puolan Wroclawissa pronssista. Iltapäivän välierässä lajin hallitseva maailmanmestari Suomi jäi Sveitsin jalkoihin maalein 2-5 ja kohtaa sunnuntaina klo 12 Suomen aikaa semifinaalin Ruotsi – Tshekki häviäjän. Edellisen kerran Suomi oli hävinnyt Sveitsille marraskuussa 2015.

Avauserän ainoan maalin nosti rangaistuslaukauksesta Sveitsin Paolo Riedi, ja Sveitsi sai vielä toisenkin rangaistuslaukauksen, josta Riedi ei kuitenkaan enää onnistunut ohittamaan maalivahti Pyry Luukkosta. Suomen iltapäivä tummeni toisen erän puolivälissä, kun pallon Tatu Väänäseltä paininut Manuel Engel kiskaisi yläkulmaan 0-2 ja pari vaihtoa myöhemmin kolahti jälleen. Nyt Engel tarjoili maalin takaa ovelan syötön ja veteraani Matthias Hofbauer löi eron jo kolmeen.

Tavallista lyhyemmät 15 minuutin erät tekivät takaa-ajosta kiireisen, ja Suomi alkoikin heti päätösjakson alusta jahdata palloa koko kentällä. Tatu Väänänen laukoi kavennuksen Mika Kohosen peittäessä maalivahdin näkyvyyden, mutta heti perään Sveitsin päivän hahmo Manuel Engel iski neljännen pallon ohi Pyry Luukkosen. Suomi veti Luukkosen penkille jo erän puolivälissä, mutta Eemeli Salinin yläputken ja maalivahdin kautta pommittama osuma jäi joukkueen viimeiseksi. Matthias Hofbauer kruunasi oman ja joukkueensa komean saavutuksen nostamalla vielä loppunumerot tyhjiin.

Vääryys ei Suomen tappio ollut, sillä otteiden taso oli kaukana totutusta. Pallo karkaili suomalaisten mailoista tavallista enemmän, ja sveitsiläiset olivat myös liikkumisessa edellä vääntäen toistuvasti kaksinkamppailuja edukseen.

– Huono peli, hyökkääjä Eemeli Salin manasi.
– Ei oltu tarpeeksi teräviä lähdössä. Oltiin koko ajan perässä kaveria. Pallonhallintakin tuntui olevan heillä. Ei saatu peliä haltuun kuin vasta viimeisessä erässä. Siinä oli sitten jo turhan paljon kirittävää.

 Suomen päävalmentaja Petteri Nykky harmitteli yksinkertaisten virheiden määrää.
– Ei käytetty tilaisuuksia hyväksi, kun niitä oli. Vähän turhautumistakin tuli tietyissä kohdissa. Ei ollut jokainen henkilökohtaisella tasolla niin valmiita pelaamaan näitä kisoja kuin olisi pitänyt olla. Valmentajan pitää totta kai aina katsoa peiliin. Pitää miettiä mitä tehtiin ja miksi kävi näin, Nykky pohti.
– Tällaista se on. Kaveri käytti paikkansa ja näytti siltä, että meidän pojat rupesi pelaamaan vasta kun mentiin lopussa kuudella viittä vastaan. Siinä vähän harmittavasti saatiin vihdoin yksi maali, niin tuli heti seuraavassa oksa omaan päähän. Kaveri oli tänään parempi, se pitää tunnustaa.

Välierä Suomi – Sveitsi 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)

1. erä: 8.19 Paolo Riedi 0-1 rl.
2. erä: 22.41 Manuel Engel 0-2, 25.49 Matthias Hofbauer (Engel) 0-3.
3. erä: 36.59 Tatu Väänänen (Nico Salo) 1-3, 37.09 Engel (Hofbauer) 1-4, 37.52 Eemeli Salin (Krister Savonen) 2-4 im, 44.22 Hofbauer (Christoph Meier) 2-5 tm.

Torjunnat:
Pyry Luukkonen Suomi 2+6+5=13,
Curdin Furrer Sveitsi 5+6+7=18.

Jäähyt: Suomi 2 min, Sveitsi 2 min.

Erotuomarit: Glenn Boström ja Håkan Söderman, Ruotsi.

Yleisöä: 538.

Suomen parhaana palkittiin Krister Savonen.

Jaa artikkeli