Suomi osui aluksi ja lopuksi mutta Ruotsi välissä kymmenesti

Ruotsi vei Suomea selvästi myös maiden naisten B-maajoukkueiden viikonlopun toisessa kohtaamisessa, joka miteltiin Porvoon Kokonhallissa. Tänään lukemat olivat Ruotsille 10-2 suomalaisten osuttua aamun ensimmäisen ja viimeisen maalin.

Eilen komean maalin iskenyt puolustaja Jasmiina Järvinen toisti temppunsa tänään kiskaisemalla Suomen aluksi johtoon, mutta jo ensimmäiseen taukoon mennessä Ruotsi oli vastannut kolmella osumalla. Eiliseen tapaan Ruotsi pyöritteli Suomen hajanaista kokoonpanoa pahiten toisessa erässä, ja pelin puolivälin lähestyessä käynnistyi mylly, jossa vieraat menivät menojaan ehtien latoa runsaaseen kymmeneen minuuttiin kuusi palloa parhaansa tehneen maalivahti Arla Salon verkkoon. Päätösjaksolla meno tasaantui, mutta Anna Nilsson ehti kuitenkin iskeä taululle taas kaksinumeroiset lukemat ennen kuin Suomen kapteeni Riina Baer pääsi sijoittamaan takakulmaan kavennuksen vain seitsemän sekuntia ennen loppusummeria.

– Hyvä peliinlähtö kantoi sen 7-8 minuuttia, mutta vastustajan parin maalin jälkeen tuli suvantovaihe. Toisessa erässä valuttiin taas liian alas, vaikka tämä asia oli tiedossa eiliseltä. Siinä tapahtui jotain käsittämätöntä ja mystistä. Yritettiin herätellä joukkuetta ja siirryttiin kahteen kenttään. Vika erä oli 1-1 ja otettiin siinä vielä aikalisä ihan ajatuksella, että loppuun saakka yritetään. Eka ja vika kymppi olivat pelinnäköistä, mutta 40 minuuttia hakemista, summasi valmentaja Sami Vidgren.

– Kyky karvata ja pelata pomppupallot pois, reagointi pallonmenetyksen jälkeen, syöttöjen laadussa tuli luvattoman paljon virheitä ja pallonhallinta tilanteissa, joissa ei ole kiirettä, hän niputtaa Suomen kompastuskiviä.

– Oli kuitenkin pirteämpi joukkue kuin eilen ja valmistautuminen hyvä, mutta se ei vielä kanna. Tämä vaatii valmennukselta positiivista herättelyä, vaikka näin lyhyessä ajassa ei ihmeitä tehdä. Matkaa on vielä voittoihin, mutta töitä se vaatii. Fyysisyys ja ahtaissa tiloissa pelaaminen on yksi tällainen osa-alue.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Porvoo
Naisten B-maaottelu

Suomi–Ruotsi 2-10 (1-3, 0-6, 1-1)

1. erä: 1.11 Jasmiina Järvinen (Mirva Laitinen) 1-0, 6.27 Emma Thorsson (Sandra Hawerman) 1-1, 12.05 Hawerman (Thorsson) 1-2, 17.39 Emma Stenberg (Nellie Öhgren) 1-3 yv.
2. erä: 27.00 Madeleine Karlsson (Frida Swahn) 1-4, 3.18 Stenberg (Lisa Sfarfvar) 1-5, 30.54 Alicia Svensson (Hawerman) 1-6, 31.27 Öhgren 1-7 rl, 33.55 Öhgren (Stenberg) 1-8, 38.53 Öhgren (Stenberg) 1-9.
3. erä: 54.30 Anna Nilsson (Amanda Boric Svärd) 1-10, 59.53 Riina Baer 2-10.

Torjunnat:
Arla Salo Suomi 8+10+7=25,
Ellen Westberg Ruotsi 5+(0)+(0)=5 ja Hanna Svensson Ruotsi (0)+5+4=9.

Jäähyt: Suomi 2 min, Ruotsi 2 min.

Erotuomarit: Tobias Schmidt ja Steffen Leholk, Tanska.

Yleisöä: 192.

Suomen parhaana palkittiin Meri Jokinen.

Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli