Suomi näytöstyyliin opiskelijoiden MM-pronssille

Suomen miehet kaatoivat Lodzisa Slovakian 11-1.

Suomen miehet päättivät opiskelijoiden MM-turnauksen Puolan Lodzissa mitalit kaulassa, kun Slovakia kaatui päivän pronssiottelussa maalein 11-1.

Suomi vei peliä alusta saakka, ja Slovakian Tshekkiä ja Sveitsiä selvästi reikäisempi puolustus jätti tilaa rakentaa hyökkäyksiä. Albert Koskinen herkutteli pronssiottelussa hattutempun Markus Markkolan syötellessä kolmen osumaa. Kolmen tehopisteen pelimieheksi nousi loppusekunneilla myös Ville Lastikka, joka vapautti pudotussyötöllään Olli Laineen sivaltamaan päätöslukemat.

Päävalmentaja Lasse Eriksson oli tyytyväinen joukkueen päivän esitykseen.
– Tasapainoisin pelin läpivienti mitä täällä on nähty. Slovakiahan pelasi Sveitsin kanssa 2–2-tasapelin ja tiesimme heidät joukkueeksi, joka osaa puolustaa ja on vaarallinen vastahyökkäyksissä. Meille osuivat maalien lahjoitukset pahimmoilleen vääriin peleihin, mutta tänään päästiin henkiseen tilaan, joka ei ollut liian häröilevä.
Suomen joukkue käytti eilisen välierätappion jälkeiset vajaat 24 tuntia tehokkaasti.
– Pelaajat saivat ensin työstää keskenään kolmen kysymyksen sarjan, jolla mietittiin muun muassa, mitä me heitä palvelemassa olevat valmentajat voisimme tehdä vielä paremmin, ja sitten käytiin asiat kaikki yhdessä läpi. Aamulla pidettiin sitten viisikkopalaverit, joissa rauhoitettiin mieli sopivasti.

Kahden vuoden takaisen opiskelijoiden maailmanmestaruuden jälkeen pronssi ei toki ollut onnistuminen.
– Pettynyt olo on, Lasse Eriksson myönsi.
– Tulos ei ollut kuitenkaan odotusten tasolla, ja päävalmentajana kannan vastuun siitä, että eilen välierässä kontattiin ja annettiin maaleja vastahyökkäyksistä ja harhoista. Tämä on taas oppimisen paikka.
Eriksson korosti, ettei halua selitellä, mutta suostui tivattaessa sanomaan, minkä olisi mieluusti nähnyt toisin.
– Kun halutaan tehdä kaukalossa tulosta, joukkueen yhteinen aika olisi totta kai pelaajille arvossaan. Meidät voittaneilla Tshekillä ja Sveitsillä oli alla leirejä, mikä antoi heille edun. Kun lentokentällä kokoontuu 20 eri pelaajaa kymmenestä eri seurasta ja erilaisista valmistautumisista, se näkyy varsinkin pallollisessa pelissä.

Salibandya, Lodz, Puola

Opiskelijoiden MM-turnaus

Miehet

Pronssiottelu

Slovakia – Suomi 1-11 (1-4, 0-4, 0-3)

1. erä: 7.59 Ville Lastikka 0-1, 8.55 Kevin Söderling (Markus Markkola) 0-2, 12.51 Filip Conka-Skyba (Lukas Ujhelyi) 1-2, 13.56 Söderling (Markkola) 1-3, 19.46 Tuomas Aho 1-4.
2. erä: 30.47 Samuli Salomaa (Ossi Jalonen) 1-5, 33.05 Atte Eronen (Lastikka) 1-6, 33.36 Albert Koskinen (Salomaa) 1-7, 37.13 Eronen (Markkola) 1-8 yv.
3. erä: 48.09 Koskinen (Jalonen) 1-9, 50.36 Koskinen (Perttu Koljonen) 1-10, 59.56 Olli Laine (Lastikka) 1-11.

Torjunnat:
Rastislav Mazak Slovakia 9+5+7=21,
Mikko Kirvesniemi Suomi 3+3+2=8.

Jäähyt: Slovakia 2 min, Suomi 3×2 min.

Erotuomarit: Bartosz Burek ja Wojciech Czarnecki, Puola.

Suomen parhaana palkittiin Albert Koskinen.

Kuva: IFF

Jaa artikkeli