Suomi MM-finaaliin kärsivällisyydellä ja Elsi Kangasharjun torjunnoilla

Suomi löi St. Gallenin MM-välierässä Tshekin 4-1.

Suomi pelaa huomenna Sveitsin St. Gallenissa salibandyn alle 19-vuotiaiden MM-finaalissa. Tänään Suomi löi välierässä Tshekin 4-1. Finaalivastustajaksi on tulossa Ruotsi, joka kohtaa illan toisessa semifinaalissa kisojen yllättäjän Puolan.

MM-välierän sankariksi nousi maalivahti Elsi Kangasharju, joka urakoi Tshekin paineessa salibandyyn harvinaiset 39 torjuntaa ja peitti pelkästään toisessa erässä eleettömästi useita vastustajan läpiajoja. Pallollisena Suomi pystyi kuitenkin pelaamaan maltillisesti ja rakensi peliä systemaattisesti kasvattaen eroa maali maalilta. Avauserän ainoan osuman nosti maalille vahvasti noussut Milja Saarikoski, ja toisen lopulla puolustaja Matilda Lindström pohjusti hyökkäysalueen katkolla Suomelle toisen osuman. Pian päätöserän alkuun onnistunut kavennus nosti Tshekin intoa entisestään, mutta Suomi teki tärkeän kolmannen osumansa ottelun ainoasta jäähystä. Vastustaja komennettiin kaksiminuuttiselle hänen oltuaan Suomen vapaalyönnissä liian lähellä palloa, ja viidellä neljää vastaan Taru Nordman nosti eron taas kahteen. Suomen neljännen maalin rakensivat lopussa sekunteja kellosta vastustajan päädyssä sekunteja tappaneet Milja Rastas ja Maura Paajanen.

– Meillä oli pallonhallinta mutta Tshekki tuli kyllä välillä todella kovaa. Kärsivällisyyden kautta saatiin kuitenkin käännettyä, Suomen puolustuksessa urakoinut Jasmiina Järvinen tiivisti.
– Välillä karvausmuoto vähän levähti ja vastustaja pääsi paikoille, mutta kolmanteen erään saatiin taas hallintaa. Parannettavaa jäi kuitenkin vielä finaaliin.

– Hyvätasoinen ja tasainen vaikka vähämaalinen välierä, Suomen päävalmentaja Tiina Röning mietti eikä nähnyt Elsi Kangasharjun torjuntalukemissa lopulta mitään sensaatiomaista.
– Totta kai sitä toivoisi että maalivahti ei joutuisi hommiin, mutta meillä on loistoluokan maalivahdit ja suurin osa laukauksista tuli kuitenkin kaukaa.
Päävalmentaja oli tyytyväinen pelaajiensa esitykseen kisojen toistaiseksi tärkeimmässä pelissä.
– Pelin käänsivät meille kärsivällisyys ja itseluottamus ja halu tehdä paremmin ja paremmin. Päästiin pelaamaan johtoasemassa, ja sellainen kärsivällinen luottamus säilyi joukkueessa koko ajan. Tiedettiin, että Tshekki tulee kovaa, mutta kieltämättä ehkä jopa yllätti, kuinka organisoituja he tänään olivat, Röning sanoi.

MM-välierä: Suomi – Tshekki 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

1. erä: 13.09 Milja Saarikoski 1-0.
2. erä: 37.22 Iina Latvala (Matilda Lindström) 2-0.
3. erä: 44.42 Eliska Jureckova 2-1, 52.01 Taru Nordman (Lindström) 3-1 yv, 58.48 Maura Paajanen (Milja Rastas) 4-1.

Torjunnat:
Elsi Kangasharju Suomi 12+14+13=39,
Pavla Liskova Tshekki 10+3+2=15.

Jäähyt: Suomi 0 min, Tshekki 2 min.

Erotuomarit: Olle Eliasson ja Thomas Jonsson, Ruotsi.

Yleisöä: 495.

Suomen parhaana palkittiin Taru Nordman.

Jaa artikkeli