Suomi karkasi toisessa erässä – U19-miehet kaatoivat Ruotsin sen kotikaukalossa

Suomen U19-miehet nappasivat Malmön EFT-turnauksessa jo toisen voittonsa, kun isäntämaa Ruotsi kaatui maalein 7-5. Sunnuntaina Suomi kohtaa Tšekin, joka eilen sekin löi ruotsalaiset.

Vielä avauserä tahkottiin tasoihin, mutta toisessa päätysyöttöön oikea-aikaisesti noussut Viljami Engman ja etukulmaan osunut Joona Kajaala nostivat Suomen kahden maalin johtoon. Ruotsin kavennuksen jälkeen Suomi joutui vielä alivoimalle, mutta laukaisua yrittäneen vastustajan pyyhkäistyä pallosta vain pölyt Ville Heiska lähetti Leo Tiittalan karkuun ja tämä iski eron kolmeen. Erän loppuun tuli vielä lisää hyvää, kun Aaro Kokko otti Ville Heiskan laukauksen paluupallon haltuun ja sijoitti sen etukulmasta sisään.

Kolmannessa erässä Suomi johti parhaimmillaan jo 7-3, kun ensin oli osunut keskeltä sektoria Leo Tiittala ja Ruotsin kavennuksen jälkeen Joni Koskisen syötöstä taas Ville Heiska. Ruotsin kaksi kavennusta nostattivat vielä äänekkään kotiyleisön tunnelmaa, mutta edes kuudella viittä vastaan isännät eivät saaneet Suomen otetta herpaantumaan.

Suomen parhaana palkittu Ville Heiska kokosi tehot 1+2, Leo Tiittala 2+0 ja Joona Kajaala sekä Aaro Kokko 1+1.

Salibandya, Malmö

Miesten ja U19-miesten EFT-turnaus

U19-miehet: Ruotsi–Suomi 5-7 (1-1, 1-3, 3-3)

1. erä: 9.35 Marius Niemelä (Markus Maronen) 0-1, 10.20 Lowe Jellnor (Oliver Mendoza) 1-1.
2. erä: 21.17 Viljami Engman (Aaro Kokko) 1-2, 24.10 Joona Kajaala (Jami Markkanen) 1-3, 25.43 Ted di Luca (Anton Söderquist) 2-3, 28.29 Leo Tiittala (Ville Heiska) 2-4 av, 38.00 Kokko (Heiska) 2-5.
3. erä: 50.13 Tiittala (Kajaala) 2-6, 50.24 Söderquist (Liam Ahlin) 3-6, 50.44 Heiska (Joni Koskinen) 3-7, 54.04 Di Luca (Ahlin) 4-7, 57.39 Benjamin O’Ioghlen (Alex Andersson) 5-7.