Suomi kaatoi Sveitsin ketjuja sekoitellenkin

Suomen salibandynaiset voittivat myös toisen ottelunsa Malmön EuroFloorball Tour -turnauksessa, kun Sveitsi taipui päiväpelissä 7-2.

Suomen salibandynaiset voittivat myös toisen ottelunsa Malmön EuroFloorball Tour -turnauksessa, kun Sveitsi taipui päiväpelissä 7-2. Sunnuntaina viikonloppu huipentuu Suomen haastaessa maailmanmestari Ruotsin.

Eilen Tshekkiä vastaan kahdesti osunut Veera Kauppi aloitti jälleen vahvasti, kun hän osui ensin viidellä viittä vastaan ja sitten ylivoimalla siirtäen Suomen 2-0-johtoon. Sveitsin kavennuksen jälkeen oli Hanna Sipiläisen vuoro onnistua maalinteossa. Toisessa erässä astui vuoroon Suomen parhaana palkittu Oona Kauppi, joka osui kaksossisarensa tavoin sekä ylivoimalla että viidellä viittä vastaan. Päätösjaksolla Suomi sai vielä kolmannen kahden maalin naisen, kun Ella Alanko osui kahdessa perättäisessä vaihdossa näyttävästi isosisko Eliisa Alangon tarjoiluista.

– Ailahteleva peli. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä samoin kuin toisen ensimmäinen kymppi, joka pelattiin pitkälti ylivoimalla, Ella Alanko arvioi.
– Sitten valmennus selvästi haastoi meitä sekoittamalla pakkaa ja sai vähäksi aikaa päät sekaisin. Kolmanteen erään kuitenkin koottiin itsemme hienosti ja hoidettiin peli loppuun.

– Hyvä peli, päävalmentaja Lasse Kurronen kiitti.
– Toisessa erässä meni vähän sekoiluksi mutta se meni valmennuksen piikkiin, kun laitettiin peluutus ja kaikki kentät uusiksi. Etukäteen oli sovittu, että kokeillaan erilaisia tilanteita, mutta hatunnosto pelaajille, että laittoivat pelin kuntoon valmentajien sekoilun jälkeen ja kolmas erä oli meiltä kliininen. Hyvää johtoasemassa pelaamista, päävalmentaja näki.
– Sveitsillä vähän näkyi, että ykkössentteri Corin Rüttimann puuttui ykköskentästä, joka on ollut heidän paras aseensa. Viime kohtaaminen kuitenkin hävittiin Sveitsille, joten ei ole pelkoa, että heitä aliarvioisimme.

Lisäharmia Sveitsille toi puolustaja Brigitte Mischlerin loukkaantuminen toisessa erässä. Mischlerin nilkka taittui kivuliaan näköisesti, ja pitkällisen ensiavun jälkeen hänet autettiin pukuhuoneeseen.

Sveitsi – Suomi 2-7 (1-3, 1-2, 0-2)

1. erä: 2.37 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 0-1, 9.41 Veera Kauppi (My Kippilä) 0-2 yv, 10.15 Isabelle Gerig (Margrit Scheidegger) 1-2, 10.36 Hanna Sipiläinen (Nina Rantala) 1-3.
2. erä: 23.43 Oona Kauppi (Kippilä) 1-4 yv, 25.44 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 1-5, 37.26 Scheidegger (Geraldine Rossier) 2-5.
3. erä: 42.36 Ella Alanko (Eliisa Alanko) 2-6, 45.22 Ella Alanko (Eliisa Alanko) 2-7.

Torjunnat:
Lara Heini Sveitsi 6+9+3=18, Noora Vuorela Suomi 8+7+7=22.

Jäähyt: Sveitsi 3×2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tshekki.

Yleisöä: 143.

Suomen parhaana palkittiin Oona Kauppi.

suifin700.jpg

Jaa artikkeli