Suomi juhli 1800 katsojan kanssa - Ruotsi kaatui 5-3

Suomen ja Ruotsin salibandyn maaottelutapahtuman avauspäivä huipentui komeasti, kun Suomi löi Ruotsin miesten ottelussa 1785 katsojan riemuksi 5-3. Miesten ja naisten toiset kohtaamiset ovat ohjelmassa sunnuntaina Falunissa.

Suomi repäisi ratkaisevan eron ottelun avauserässä, jonka hahmo oli keskushyökkääjä Nico Salo. Salo kiskaisi itse etukulmaan avausmaalin ja syötti taitavan haltuunoton ja nousun päätteeksi Janne Lammisen 2-0-osuman. Kaksi perättäistä jäähyä saanut Ruotsi kavensi alivoimalla, mutta sitten oli Suomen ylivoimaosuman vuoro. Nico Salo syötti ja Krister Savonen pommitti maalivahdin kautta eron taas kahteen. Samat nimet kuulutettiin jälleen toisessa erässä: Ruotsi kavensi ensin, mutta erän viimeisellä minuutilla iski jälleen Suomi ylivoimalla. Nico Salo pelasi läheltä maalia tuomitun vapaalyönnin lyhyenä viereen ja Krister Savonen sijoitti taukotilanteeksi 4-2. Ottelu sähköistyi lopussa uudelleen, kun kellossa oli enää neljä minuuttia. Vastustaja ryösti pallon maalin takana Krister Savosen lavasta, ja Rikard Eriksson kiepautti maalin kulmalta vieraat maalin päähän. Suomi kyykki kuitenkin sitkeästi peittämässä laukauksia, ja viimeisellä minuutilla Sami Johansson syötti maaliviivan takaa Janne Lammisen iskemän 5-3-niitin.

Otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan ja lisäpisteen nappasi kahdella onnistumisella Ruotsi, kun Suomen Nico Salon ja Eemeli Salinin yritykset eivät uponneet.

– Ihan hyvä peli oli, puolustajan paikaltaan kaksi maalia iskenyt Janne Lamminen myhäili pelin jälkeen ja myönsi, että legendaarisen maajoukkuekapteenin Mikael Järven palkitseminen juuri ennen peliä toi otteisiin vielä lisäryhtiä.
– Raikasta menoa alusta loppuun, ja loppuun saatiin vielä sopivasti jännitystä. Nyt levätään ja huomenna matkustetaan, ja sunnuntaina on taas pelipäivä.
Viimeksi Suomi löi Ruotsin viime joulukuun MM-finaalissa, ja Suomen konkari Mika Kohonen muistutti, että kentällä ei olla menneitä menestyksiä muistelemassa.
– Nyt on jo menossa projekti seuraavan maailmanmestaruuden jahtaamiseksi, ja menestys on ansaittava joka kerta uudelleen, ”Mihu” muistutti.

Suomi – Ruotsi 5-3 (3-1, 1-1, 1-1)

1. erä: 3.13 Nico Salo 1-0, 5.35 Janne Lamminen (Salo) 2-0, 11.59 Thomas Holmgren (Johan
Samuelsson) 2-1 av, 14.48 Krister Savonen (Salo) 3-1 yv.
2. erä: 25.16 Alexander Rudd (Johannes Wilhelmsson) 3-2, 38.18 Savonen (Salo) 4-2 yv.
3. erä: 56.01 Rikard Eriksson (Anton Vestlund) 4-3, 59.36 Lamminen (Sami Johansson) 5-3.

Rangaistuslaukaukset: Andre Andersson R (+) Nico Salo S (-) Jonas Adriansson R (+) Eemeli Salin S (-).