Suomi ja Saksa MM-puolivälierässä klo 19 - seuraa suorana Ylen kanavilta

Suomen ja Saksan välisen ottelun voittaja kohtaa lauantain välierässä Tshekin.

Suomi kohtaa tänään klo 19 salibandyn MM-puolivälierässään Saksan. Suora lähetys ottelusta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.40. Ottelun voittaja saa lauantain välierässään vastaansa kisaisäntä Tshekin.

Suomi eteni suoraan puolivälieriin sijoittumalla B-lohkon kakkoseksi. Suomi aloitti kisat 4–5-tappiolla Ruotsille mutta löi sitten Tanskan 7-1 ja Norjan 9-1.

Saksa oli A-lohkon kolmonen taivuttuaan Tshekille 10-5 ja Sveitsille 13-1 mutta yllätettyään Latvian 5-4. Eilen Saksa löi pudotuspelien karsintakierroksella Kanadan 7-2.

Suomi ja Saksa ovat kohdanneet miesten salibandymaaotteluissa vasta viidesti, ja joka kerta MM-kaukalossa. Uppsalassa 1996 Suomi voitti 3-0, Helsingissä 2002 7-1, Zürichissä 2012 10-1, Göteborgissa 2014 9-2 ja Riiassa 2016 12-1.

Todellista tappion vaaraa ei Suomella pitäisi millään logiikalla olla, vaikka Saksan parhaat pistemiehet Erik Schuschwary ja Janos Broker ovatkin saldollaan 3+3 tasoissa Suomen pistehai Ville Lastikan kanssa. Murskalukemia tuskin lienee silti luvassa, koska Suomen tavoitteena on edetä välieriin mahdollisimman paljon voimia tallella viikonlopun ratkaisuihin.

Tshekki ja Sveitsi varmistivat omat välieräpaikkansa jo torstaina. Ruotsi kohtaa tänään puolivälierässään Latvian.

Suomen kokoonpano kertoo, että ykkösenä aloittavaa Classic-viisikkoa lukuun ottamatta optimikentälliset ovat edelleen haussa. Norjaa ryöpyttänyt Jussi Pihan iskuryhmä jatkaa ennallaan, mutta huilanneet Peter Kotilainen ja Mikko Hautaniemi hyppäävät nyt Jani Kukkolan rinnalle Lauri Kapasen ja Miko Kailialan tilalle. Flunssastaan toipunut puolustaja Lauri Stenfors on taas kokoonpanossa ja aloittaa Kapasen sekä Kailialan rinnalla verkkaritakki yllä.

Suomen kokoonpano puolivälierään näyttää tältä:

FIN-GER_lineup_700.jpg

Jaa artikkeli