Suomi iskee MM-kaukalossa Norjan kimppuun - TV2 klo 16.55!

Eilen Tshekin kaatanut Suomi kohtaa Bratislavassa tänään Norjan.

Eilen Tshekin kaataneen Suomen MM-turnaus Bratislavassa jatkuu tänään klo 17 Suomen aikaa Norjan kohtaamisella. Suora lähetys ottelusta alkaa TV2:ssa klo 16.55, ja ottelu on nähtävissä myös Yle Areenassa.

Norja löi eilen omassa avauksessaan maalein 3-2 Latvian, joka on ehtinyt taipua myös Tshekille. Norja oli naissalibandyn alkuvuosina mitalitasoa, mutta on sittemmin valunut rankkauksessa alaspäin. Samaa kertoo myös tilasto keskinäisistä kohtaamisista: 16 ottelusta Suomi on voittanut 13, kerran on pelattu tasan ja kahdesti Suomi on taipunut Norjalle. Häviöt tulivat kevään 1995 EM-kisojen välierässä rangaistuslaukauksilla sekä lopulta Suomen kultajuhliin päättyneen kevään 1999 MM-turnauksen avausottelussa. Suomen ja Ruotsin edelliset kaksi kohtaamista ovat MM-kaukaloista: 2013 Ostravassa Suomi voitti 5-2 ja kaksi vuotta sitten Tampereella 14-1.

– Tulee varmasti erityyppinen peli kuin eilen, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti aamukahvin äärellä.
– Eilen puolustettiin pallon kanssa ja tänään pitää myös hyökätä pallon kanssa enemmän. Eihän se eilinen maailman parasta salibandyviihdettä ollut, mutta tuloksesta siinä pelattiinkin. Tänään koetetaan, jos saataisiin kikkakirjatkin hallille mukaan ja hyökkäyksiin sen mukaisesti tehoja.
Ruotsiin ja Sveitsiin verrattuna Suomi on pelannut Norjaa vastaan selvästi harvemmin, mutta vakoiluryhmä on toki ollut hereillä.
– Katsottiin heidän viime helmikuun MM-karsintapelinsä Ruotsia vastaan, koska se varmasti simuloi hyvin tämän päivän asetelmaa sekä eilen Latvia-ottelu. Norjalla on muutama todella hyvä Ruotsin liigassa pelaava pelaaja, eikä heitä vastaan kannata todellakaan lähteä takki auki. Siellä on vaarallisia yksilöitä, mutta siitä lähdetään, että meidän käsissämme on määrätä pelin tahti, päävalmentaja Kurronen muistutti.

Tone Einstulen puolustaa My Kippilän ja Mira Wickmanin seurakaverina KAIS Morassa, maalivahti Thea Ekholtin ja hyökkääjä Karen Farnesin seura taas on gotlantilainen Endre IF.

Illan vastustajasta löytyy myös suomalaisväriä, sillä hyökkääjä Lena Gillberg on norjalais-suomalainen ja pelaa arkisin naisten I divisioonaa Blue Foxin paidassa, jossa hän on mätkinyt kuudessa ottelussaan tehot 5+6.

Lue Yle Sportenin juttu Lena Gillbergistä

Suomi lähtee Norjaa vastaan melkein samalla kokoonpanolla, joka eilen kaatoi Tshekin. Maalissa on Noora Vuorelan torjuntavuoro, ja Silja Eskelinen puolustaa tänään Ella Alangon viisikon takana Hanna Sipiläisen parina Sanni Niemisen aloittaessa vuorostaan vaihdossa. Pientä flunssaa poteneet Oona Kauppi ja Minna Kallio parantelevat vielä itseään varman päälle ollakseen sitten ratkaisupeleissä iskussa.

Lue myös: Näin seuraat Suomen MM-taivalta.

38790150161_167b5d099a_z.jpg

Valokuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli