Suomi-faneja Prahassa isännöivä Mikko Kohonen: "Näistä tulee meille kotikisat"

Mikko Kohonen ja Toni Lötjönen johtavat Suomen fanit Prahan MM-kisoihin, ja kisalämpö ottaa kelpo lukemia jo nyt.

Lajilegendat Mikko Kohonen ja Toni Lötjönen ovat Prahan MM-kisoissa uudessa roolissa, kun he isännöivät paikan päälle charter-lennolla lähtevää Suomi-fanien ryhmää. Itse kahdesti maailmanmestaruutta juhlinut Mikko Kohonen olisi valmis matkaan jo vaikka heti tänä iltana.

– Kyllähän MM-kisat ovat itselleni salibandyssa se suurin juttu, se, jossa unelmia syntyy ja jossa haetaan sitä kirkkainta. Olen pitänyt aina Suomea maailman parhaana, ja MM-kisoissa se tunnelma kun kamppaillaan siitä, kuka on maailman paras, siirtyy sinne katsomoonkin, Mikko Kohonen hehkuttaa.
-Silloin kun jäin maajoukkuetouhuista pois, pohdin, olisiko vaikea olla katsomossa vai vetäisikö veri ehdottomasti kentälle, mutta ensimmäisissä kisoissani katsojana huomasin, kuinka siinä syntyy katsomoon saakka sellainen yhteisöllisyys, jossa ollaan kaikki samalla asialla.

Prahan on suomalaiselle salibandylle kultainen kaupunki, sillä siellä on voitettu niin 2003 ensimmäinen nuorten kuin 2008 ensimmäinen miestenkin maailmanmestaruus.
– On hienoa palata Prahaan ryöstömestaruuden jäljille, ja nyt kun vielä lähdössä on iso faniryhmä, minusta tuntuu, että Suomi on Prahassa hyvin vahvasti läsnä. Vähän leikillään voisi oikeastaan sanoa, että näistä tulee meille kotikisat.

MM-turnaus tiivistyy kohti huipennustaan perjantaina ja lauantaina kiihtyvillä pudotuspeleillä, ja sama koskee faniohjelmaa. Alkulämmöt otetaan Prahan keskustassa ravintola Pilsenissä, josta on suora metroyhteys O2 Arenalle. Perjantaina luvassa on parhaita mahdollisia kunniavieraita: Suomen MM-joukkue saapuu tapaamaan faneja klo 13.15 – 13.45. Alkulämpöihin on maksuton sisäänpääsy. Tervetulleita ovat kaiken ikäiset, näköiset ja kokoiset salibandyfanit.

Luvassa on tietysti myös matkaisäntiemme Mikko Kohosen ja Toni ”Ylijohtava” Lötjösen analyysejä, kisoja, visoja ja ilonpitoa Tahkolta ja Leviltä tutun DJ JohannesKastajan tarjoamin tahdein.
– Kun itsellä on kisakokemusta paljon, varmasti paras, mitä pystyn tarjoamaan, on avata Suomen maajoukkueen tarinaa ja vastustajien myös. Osaan avata niitä fiiliksiä, miten peleihin valmistaudutaan ja mistä kisoissa on pintaa syvemmältä kyse ja millaisen tarinan kautta eri joukkueet ovat tähän tulleet. Itsehän olen edelleen tällainen höppänä hymypoika, joka tykkää jutella ihmisten kanssa salibandysta Kohonen nauraa.
– Ja sellainen haju on, että näistä on tulossa hyvin tasaiset kisat. Enää mestaruus ei ole tolppa sisään, tolppa ulos -asetelma Suomen ja Ruotsin välillä vaan siellä on nyt kaksi muutakin maata vahvasti samalla apajalla.

Sekä perjantai- että lauantai-illat jatkuvat otteluiden jälkeen jokilaivaristeilyllä, joka vie halukkaat lopulta jatkamaan iltaa Zlaty Strom -yökerhoon. Dj Johanneskastaja on fanien ilona myös laivaristeilyllä.
– Praha on kaunis kulttuurihistoriallinen kaupunki, jossa itse olen käynyt eppukerran ehkä 10-vuotiaana ja sen jälkeen monia kertoja urheilun parissa. Siellä on paljon nähtävää parhaana antinaan tietenkin salibandykisat. Prahassa ihmiset ovat aina olleet todella vieraanvaraisia ja todella lämpimiä. Hieno kaupunki mennä pelaamaan ja fiilistelemään kisoja, Mikko Kohonen vakuuttaa.

Sekä lauantain että sunnuntain tarkat aikataulut määräytyvät tietenkin Suomen sijoituksen ja otteluohjelman mukaan, ja ne tarkentuvat heti kun mahdollista.

Mikko Kohonen oli kaukalossa monien lämmöllä muistelemissa kotikisoissa 2010, kun loppuunmyyty Helsingin areena pauhasi Suomen vakuuttavaan MM-finaalivoittoon Ruotsista.
– Fanien merkitys pelaajalle on huikea. Jokaisissa kisoissa on valmistauduttu suuren yleisön edessä pelaamiseen ja siihen, että tietyissä peleissä siellä eivät valmentajien ohjeet kentälle kuulu, kun yleisö huutaa. Se muuttaa omalla tavallaan peliä ja pumppaa pelaajaan taistelutahtoa lisää.

Ja yhden asian Mikko Kohonen haluaa vielä ehdottomasti kertoa.
– Kaikki, jotka meidän kanssamme lähdette matkaan tai olette muuten vain paikan päällä tulkaa rohkeasti kysymään mitä vain salibandysta, MM-kisoista tai maajoukkueesta. Vastaan erittäin mielelläni kysymyksiin.

Muistathan myös rekisteröityä Suomen maajoukkueen faniksi. Siten saat etuja ja uutisia muita ennen. Rekisteröityneet fanit saavat muun muassa etuosto-oikeuden MM2020 -kotikisojen pääsylippuihin sekä tarjouksia fanituotteisiin ja maaotteluiden pääsylippuihin.

Niin charter-koneella saapuneet ja rekisteröityneet fanit kuin kaikki muutkin kiinnostuneet saavat tuoreimman tiedon tapahtumista WFC2018-Facebook-ryhmästä, johon kannattaa liittyä viimeistään nyt.

Klikkaa näitä:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1813917872244208/
Fanirekisteri: https://salibandy.fi/huippu-urheilu/mm-2018-praha/rekisteroidy-faniksi/
Faniohjelma: https://salibandy.fi/huippu-urheilu/mm-2018-praha/faniohjelma/

15.jpg

Jaa artikkeli