Suomi ei saanut Ruotsia kuriin naisten EFT-turnauksen päätöspelissä Nurmijärvellä

Suomi taipui Ruotsille 5-9 ja sijoittui kakkoseksi.

Suomi joutui tunnustamaan Ruotsin paremmakseen numeroin 5–9, kun naisten EFT-turnauksen voitosta pelattiin Arkadia-hallissa Nurmijärvellä. Ruotsi otti turnausvoiton, jokaisessa pelissä viisi osumaa iskenyt Suomi tuli kakkoseksi. Sveitsi oli kolmas, Tšekki jäi neljänneksi.

Suomi meni Ruotsia vastaan lähes täyden kotikatsomon edessä ensimmäisessä erässä johtoon puolustaja Kristiina Järvisen ensimmäisellä maaottelumaalilla, mutta johto ei kestänyt kuin 25 sekuntia. Sen jälkeen Ruotsi iski vielä kaksi osumaa ennen ensimmäistä erätaukoa.
Keskimmäisellä 20-minuuttisella Ruotsi venytti eroa kahdella maalilla. Molemmat olivat käytännössä ylivoimaosumia. Jenna Saarion rangaistus oli tosin 1–5-takaiskussa päättynyt kolme sekuntia aiemmin.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen otti neljän maalin takaa-ajoasemassa aikalisän ja laittoi vitjat tehosekoittimeen. Lisätehoja ei silläkään tempulla löytynyt. Ruotsi teki kaikkiaan kuusi maalia putkeen. Kolmas erä meni sitten enemmänkin pelailuksi, ja maaleja iskettiin sekä ilman maalivahtia että tyhjään verkkoon. Loppulukemat muotoutuivat Suomen kannalta siedettäviksi.

Ella Alanko viimeisteli Suomelle kaksi maalia. Ruotsalaisista tuplaan ylsivät Amanda Delgado Johansson, Sofia Joelsson ja Johanna Hultgren.
– Meidän pelimme ailahteli liikaa, myönsi Suomen kapteeni Nina Rantala.
– Ruotsalaiset viimeistelevät paikoista kliinisesti, hän tunnusti.
– Kun ei itse laita paikoista sisään, ei yleensä voita. Tietysti tämä tappio harmittaa. Hyvä turnaus tämä kuitenkin oli kokonaisuudessaan meiltä. Pallollisessa pelissä menimme eteenpäin, ryhmähenki oli todella hyvä, ja ensikertalaiset suoriutuivat loistavasti, kippari ynnäili.

Päävalmentaja Kurronen katseli tappiosta huolimatta valoisin mielin tulevaisuuteen.
– Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli turnauksen parasta meiltä. Sitten tuli heikompia jaksoja, ja Ruotsia vastaan ne yleensä maksavat monta maalia. Heillä on sen verran enemmän tappajanvaistoa, Kurronen totesi.
– Toisessa erässä lähinnä alivoimat kostautuivat, kolmas erä oli enemmänkin ”rallattelua”. Kokonaisuutena turnauksesta jäi positiivinen maku. Mielestäni meillä on taitavin maajoukkue, mitä Suomella on koskaan ollut. Tästä on hyvä jatkaa, Kurronen vakuutti.
– Tämä Ruotsi-peli osoitti, että muun muassa kamppailupelaamisessa on vielä tekemistä, mutta hyvällä tiellä ollaan.

Naisten EFT-turnaus, Klaukkala 29.4.2018 Suomi-Ruotsi 5–9 (1–3, 0–2, 4–4)

1.erä: 11.36 Kristiina Järvinen (Milla Nordlund) 1–0, 12.01 Amanda Delgado Johansson (Ellen Rasmussen) 1–1, 12.59 Isabell Krantz (Elin Björkman) 1–2, 19.48 Delgado Johansson (Cornelia Fjellstedt) 1–3 2. erä: 26.59 Sofia Joelsson (Anna Wijk) 1–4, 31.14 Joelsson (Johanna Hultgren) 1–5 yv.
3:erä: 45.04 Hultgren (Björkman) 1–6, 46.32 Oona Kauppi (Ella Alanko) 2–6, 53.07 Linnea Nilsson (Frida Bäfve) 2–7, 56.08 Alanko (Jenna Saario) 3–7, 56.30 Hultgren (Wijk) 3–8 tm., 57.20 Nina Rantala (My Kippilä) 4–8 im,, 59.47 Alanko (Rantala) 5–8 im., 59.56 Rasmussen 5–9 tm.

Puolustajat: My Kippilä Suomi, Isabell Krantz Ruotsi
Hyökkääjät: Amanda Delgado Johansson Ruotsi, Michelle Wiki Sveitsi, Sofia Joelsson Ruotsi

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Juhani Järvenpää