Suomen ykkönen liikaa Tshekille – EFT alkoi 5–4-voitolla

Suomen ykkösviisikko latoi avauserään neljä maalia, kun Tshekki kaatui Prahan EFT-avauksessa lopulta 5-4.

Suomi aloitti salibandyn naisten EFT-turnauksen Prahassa voitolla, kun Tshekki kaatui kotikaukalossaan 5-4. Suomen tehonyrkkinä hääri heti avauserään neljä maalia latonut ykkösviisikko.

Tshekki kykeni avauserässä vielä kuittaamaan Veera Kaupin avausosuman ja nousemaan 2–1-johtoon, mutta erän toista puoliskoa vei Suomen ykkönen. Ensimmäisen maalin syöttänyt puolustaja Mia Karjalainen laukoi itse 2-2 ja syötti Veera Kaupin laukoman uuden johdon. Erän viimeisillä sekunneilla iski vielä Oona Kauppi Jenna Saarion passista pukukoppimaalin ja eron kahteen.

Suomella oli toisessa erässä paikat tappaa peli, mutta maalikehykset helisivät Suomessakin torjuneen Jana Christianovan takana yhä uudelleen ja jopa Veera Kaupin läpiajo pysähtyi pystyputkeen hänen ehdittyään jo harhauttaa maalivahdin. Sen sijaan helähti omassa päässä, kun Tereza Urbankova ui laidasta maalille ja päätti Tshekin illan ainoan ylivoimapelin onnistumiseen. Voittomaaliksi jääneen Suomen viidennen osuman nosti heti päätösjakson aluksi takayläseen Sara Piispa Suvi Hämäläisen syötön jälkeen. Martina Repkova lakaisi vielä takatolpalta Tshekin maalin päähän, mutta sen jälkeen eivät puolustus ja sen viimeinen lukko Krista Nieminen enää antautuneet.

– Ihan kohtuullisen hyvä peli meiltä, päävalmentaja Lasse Kurronen tiivisti.
– Toinen erä oli paras. Kolmannessa ei meinattu saada johtoasemapelaamisesta oikein kiinni, mutta erän puolivälin powerbreakilla saatiin tilanne rauhoitettua. Sen jälkeen homma oli hyvin hallussa loppuun asti.

Lauantaina Suomi saa vastaansa maailmanmestari Ruotsin.
– Vastus kovenee jonkin verran, ja erittäin mukava kohdata Ruotsi liki vuoden tauon jälkeen, päävalmentaja myhäili.

Salibandya, Praha

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Tshekki–Suomi 4-5 (2-4, 1-0, 1-1)

1. erä: 2.58 Veera Kauppi (Mia Karjalainen) 0-1, 4.57 Denisa Ratajova (Eliska Krupnova) 1-1, 8.32 Kamila Paloncyova 2-1, 9.39 Karjalainen 2-2, 10.56 Veera Kauppi (Karjalainen) 2-3, 19.56 Oona Kauppi (Jenna Saario) 2-4.
2. erä: 35.07 Tereza Urbankova (Krupnova) 3-4 yv.
3. erä: 40.56 Sara Piispa (Suvi Hämäläinen) 3-5, 47.59 Martina Repkova (Ivana Supakova) 4-5.