Suomen World Games päättyi hopeaan – huima loppukiri jäi maalin verran vajaaksi

Suomi sijoittui The World Games -tapahtuman salibandyturnauksessa Yhdysvaltojen Birminghamissa hopealle, kun Ruotsi oli loppuottelussa vahvempi lukemin 6-5. Suomi nousi neljällä ilman maalivahtia isketyllä kavennuksella maalin päähän mutta sitten aika loppui kesken.

Paikallista aikaa klo 13 alkaneessa loppuottelussa Suomi hallitsi avauserää selvästi, mutta maalipaikka toisensa jälkeen suli huolimattomaan viimeistelyyn tai maalivahti Jon Hedlundin torjuntoihin. Näyttävin niistä tuli pantteriloikalla Joona Rantalan suoraan jatkolaukaukseen kohti etukulmaa. Suomen johtomaali syntyi erikoisesti, kun kulmasta maalille karannut pallo lipsahti maalivahti Hedlundin näpeistä ja Ville Lastikka nosti sen puolustajan sylistä rystyllä verkkoon.

Toisessa erässä peli kääntyi täysin, ja Ruotsin tasoitus ja johtomaali syntyivät vain 13 sekunnin välein. Valmiiksi alivoimalla pelannut Suomi joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti, ja siirretyn rangaistuksen aikana Hampus Ahren nosti pallon ohi Lassi Torisevan. Heti seuraavassa vaihdossa Kevin Haglund nappasi pallon Eemeli Akolalta ja nousi oikeaa kaistaa sijoittamaan lukemiksi 2-1. Erän lopulla tuli vielä yksi takaisku, kun Emil Johansson päätti suoran hyökkäyksen laukomalla suoraan syötöstä mukinkorkuisen pallon takakulmaan.

Päätöserässä Ruotsi karkasi jo 5-1-johtoon, mutta Suomen päätös alkaa vetää maalivahtia penkille jo erän puolivälissä tuotti tulosta. Ensin osui Justus Kainulainen, ja sitten Sami Johanssonin joko yläputkessa tai sisällä käynyt laukaus vihellettiin maaliksi. Vielä onnistuivat Eemeli Salin ylivoimalla sekä lopuksi kaukaa Lastikka, mutta välissä oli Ludwig Persson ehtinyt lingota tyhjiin lopulta voittomaaliksi jääneen Ruotsin kuudennen osuman.

Salibandya, Birmingham, Yhdysvallat

The World Games, loppuottelu

Ruotsi–Suomi 6-5 (0-1, 3-0, 3-4)

1. erä: 7.54 Ville Lastikka 0-1.
2. erä: 19.45 Hampus Ahren (Malte Lundmark) 1-1 yv sr, 19.58 Kevin Haglund 2-1, 28.57 Emil Johansson (Johan Samuelsson) 3-1.
3. erä: 36.26 Linus Holmgren (Lundmark) 4-1, 38.21 Johansson (Rasmus Enström) 5-1, 38.37 Justus Kainulainen (Joonas Pylsy) 5-2 im, 38.56 Sami Johansson (Nico Salo) 5-3 im, 40.47 Ludwig Persson (Jesper Sankell) 6-3 tm, 43.09 Eemeli Salin (Kainulainen) 6-4 yv im, 43.39 Lastikka (Salin) 6-5 im,

Jon Hedlund Ruotsi 8+7+9=24,
Lassi Toriseva Suomi 2+8+5=15.

Jäähyt: Ruotsi 3×2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Maris Kumerdanks ja Kaspars Kristapsons, Latvia.

Yleisöä: 807.

Suomen parhaana palkittiin Joonas Pylsy.

Ottelukuvat IFF:n galleriassa

Pronssiottelussa Tšekki löi Latvian 7-3. Ottelussa viidennestä sijasta Sveitsi voitti Kanadan 12-1, ja seitsemänneksi sijoittui Thaimaa, joka kaatoi Yhdysvallat 7-3.

Kuva: Marvin Gentry | WG2022Photo