Kultainen kenkä, pörssivoitto ja all stars -valinta – Veera Kauppi oli Uppsalan kisojen ykköstähti

Suomi sijoittui Uppsalan MM-turnauksessa yhden maalin marginaalilla kakkoseksi, mutta kisojen paras pelaaja löytyi Suomen joukkueesta. Veera Kauppi voitti turnauksen pistepörssin ja pokkasi kisojen arvokkaimman pelaajan Kultaisen kengän. Hänet arvostettiin myös ainoana suomalaisena kisojen tähdistökentälliseen.

Veera Kauppi aloitti MM-viikon iskemällä Saksaa vastaan viisi ja Slovakiaa vastaan neljä tehopistettä ja kummassakin hattutemput. Ruotsia vastaan alkusarjassa syntyi maali, vaikka Veera pelasi vain ottelun kaksi ylivoimaa. Puolivälierässä heilui Puolan verkko neljästi ja välierässä Tšekkiä vastaan tehot 2+2. MM-finaalissa Veera laukoi Suomen kolmesta maalista kaksi, ja koko turnauksen kuuden ottelun tehot olivat 15+5=20.

MM-finaalin 1–1-tasoitus oli Veera Kaupin sadas maaottelumaali ja syntyi jo uran 66. ottelussa.

Superkaksosten dominointi on vahvistettu myös MM-tasolla, sillä kaksi vuotta sitten Neuchatelissa kisojen arvokkaimman pelaajan palkinnon voitti Oona Kauppi.

– Veera kasvoi näiden kisojen aikana johtajaksi myös kentän ulkopuolella, tiivisti päävalmentaja Lasse Kurronen Ylen haastattelussa, ja se kuuluu myös tässä Veera Kaupin MM-finaalin jälkeisessä videoanalyysissä.

Kuvat: IFF / Per Wiklund

Jaa artikkeli