Suomen U23 kukisti Latvian miehet rangaistuslaukauksilla

Suomen U23-maajoukkueen ja Latvian miesten viikonlopun ensimmäinen harjoitusmittelö Eerikkilässä päättyi Suomen 7–6-voittoon rangaistuslaukauskisan päätteeksi. Joukkueet kohtaavat uudelleen samassa kaukalossa sunnuntaina klo 15.

Tänään Suomi johti avauserässä 2-0 ja toisessa 5-3, mutta Latvia kiri tasoihin kahdella nopealla maalinedustaohjauksella Suomen kenttätasapainon notkahdettua. Kolmannessa erässä Eemeli Karjanlahti kiskaisi Suomen kääntölaukauksella vielä kerran johtoon, mutta sekään ei kestänyt. Latvia sai vapaalyäönnin läheltä maalia, ja Daniels Janis Anis sivalsi tasoituksen muurin ohittaneesta poikkisyötöstä.

Myös viiden minuutin jatkoaika oli maaliton, kun Suomi ei kyennyt hyödyntämään Latvialle kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä vihellettyä jäähyä.

Rangaiistuslaukauskisa ratkesi viidennessä parissa, kun Niko Laiti onnistui ja Latvian Andris Rajeckis ei kyennyt ohittamaan Oskari Fäldeniä.

Salibandya, Eerikkilä

Harjoitusottelu

Suomi U23 – Latvia Miehet 7-6 rl. (2-3, 3-2, 1-1, 0-0, 1-0)

1. erä: Tuomas Ojala (Anton Roth) 1-0, 7.08 Jere Niemelä (Kaapo Siekkinen) 2-0, 8.02 Andris Rajeckis (Morics Krumins) 2-1, 12.46 Arturs Jursevskis (Rajeckis) 2-2, 15.41 Rolands Kovalevskis (Peteris Trekse) 2-3.
2. erä: 21.13 Niko Laiti (Markus Salmi) 3-3, 21.56 Ojala (Roth) 4-3, 26.39 Joakim Lund (Siekkinen) 5-3 yv, 28.36 Kovalevskis (Krumins) 5-4, 30.45 Tomas Akmenlauks (Daniels Janis Anis) 5-5.
3. erä: 42.59 Eemeli Karjanlahti (Lund) 6-5, 48.12 Janis Anis (Klavs Jansons) 6-6.
Jatkoaika: Maaliton.

Rangaistuslaukaukset: Joakim Lund Suomi (-) Peteris Trekse Latvia (+) Waltteri Vesterinen Suomi (+) Rolands Kovalevskis Latvia (+) Jere Niemelä Suomi (+) Klavs Jansons Latvia (-) Eemeli Karjanlahti Suomi (-) Daniels Janis Anis Latvia (-) Niko Laiti Suomi (+) Andris Rajeckis Latvia (-)