Suomen U19-tytöt taipuivat Ruotsille - lopputulos 2-8

Eilen Ruotsin 7-6 kukistaneet Suomen U19-tytöt eivät pystyneet samanlaiseen esitykseen. Länsinaapuri kuritti tänään sinivalkoisia 8-2.

– Odotettavissa oli, että tänään ottelusta tulee toisenlainen. Ruotsi oli nyt kaikilla osa-alueilla meitä parempi, tunnusti Suomen valmentaja Tiina Röning.

Eilen Suomi sisuuntui 0-3-tappiotilanteessa ja iski sen jälkeen seitsemän maalia peräjälkeen. Tänään viimeistely ontui ja paikoista ei saatu tarvittavia onnistumisia ja sytykettä. Ruotsi repi ottelun puolivälin krouviin saavuttaessa jo 5-0-johdon.

Jenna Taivaloja rikkoi Suomen kuparisen maalin edestä ja kolmannessa erässä Elina Hautojärvi teki vapaalyöntikuviosta luvuiksi 2-6, mutta Moa Gustafsson kuittasi Suomen maalin puolen minuutin päästä.

– Siinä kohdin meillä oli pieni momentum, mutta se kuivui kasaan Ruotsin iskiessä heti perään, Röning näki.

Seuraavaksi maat kohdannevatkin toukokuussa MM-areenalla, missä Ruotsi ja Suomi kuuluvat ehdottomiin mestarisuosikkeihin.

Röningin mukaan Tampereen maaotteluista saatiin tarvittava oppi kisaprojektin viimeiseen vaiheeseen.
– Materiaali on nyt nähty. On meillä pelillisiä haasteita, mutta en halua niitä spesifioida tarkemmin. Kahta peliä ei vielä vireemme Ruotsia vastaan riitä.

Positiivisia asioitakin löytyy.
– Tiedetään miten Ruotsin voi voittaa, tiedetään omat vahvuudet ja missä pitää parantaa. Niistä se lopullinen pelisuunnitelma muodostuu.

Seuraavaksi valmennusjohto antaa Suomen U19-tytöille palautteen nähdyistä maaotteluista ja kuinka tuntumaa pidetään yllä toukokuulle saakka.
– Sarjapelejä on vielä jäljellä, joten kuormitusta on seurattava tarkasti, koska näen, että MM-kisat ovat kuitenkin näille pelaajille kauden päätavoite. Myös mentaalipuoli on erittäin tärkeässä asemassa. Siihen pitää antaa eväitä. Nyt kuitenkin näki selvästi, että joukkueen ryhmäytyminen käynnissä, kertoi psykologina siviilissä työskentelevä Röning.

Salibandya, nuorten maaottelut
AutoCenter Areena, Tampere
4.2.2018 TU19: Suomi – Ruotsi 2-8 (0-3, 1-2, 1-3)

1. erä: 8.43 Wilma Johansson (Ellen Backstedt) 0-1, 17.24 Backstedt 0-2, 18.09 Moa Gustafsson (Lisa Svarfvar) 0-3.    

2. erä: 24:56 Frida Swahn (Jonna Stenvall) 0-4, 30.00 Lisa Carlsson (Julia Näslund) 0-5, 36.31 Jenna Taivaloja (Milja Rastas) 1-5.

3. erä: 48.19 Alexandra Terner (Sandra Svärd) 1-6, 49.29 Elina Hautojärvi (Elli Kylmäluoma) 2-6, 50.08 Gustafsson (Svärd) 2-7, 57.16 Andrea Envall (Svärd) 2-8.

Torjunnat:
Ira Moilanen Suomi:6+8+8=22
Cornelia Palmer Ruotsi:3+4+5=12

Jäähyt: Suomi 0 min. Ruotsi 1×2 min.

Erotuomarit: Juhani Kirves ja Henrik Snellman, Suomi

Yleisöä: 512.

Suomen parhaana palkittiin Anniina Levälampi.

——
Rl-kisa
Jonna Virkkunen (S) – / Ellen Backstedt (R) –
Elli Kylmäluoma (S) – / Alexandra Terner (R) +
Matilda Lindström (S) –
 
Maaottelupisteet: Suomi 0, Ruotsi 3

Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli