Suomen U19-tytöt kurittivat Sveitsiä Tshekin-turnauksen avauksessa

Suomen alle 19-vuotiaat tytöt ottivat selkeän 8-1-voiton Sveitsistä neljän maan turnauksen avausottelussaan.

Suomi otti Tshekissä pelattavan neljän maan turnauksen avausottelussa vakuuttavan voiton Sveitsistä, kun tulostaululla komeilivat 1-8 luvut ottelun jälkeen.

Suomen maalit jakautuivat tasaisesti neljälle pelaajalle, kun Suvi Hämäläinen, Jemina Ruostila, Pinja Myllymäki ja Sofia Mittentag viimeistelivät kaksi maalia kukin.

Lopulta Suomelle riitti voittoon tehokas ensimmäinen erä. Suomen tulo otteluun oli vahva, kun Pinja Myllymäen ja Jemina Ruostilan osumilla Suomi johti peliä jo 3-0 ottelukellon näyttäessä aikaa 11.13. Sveitsi käytti aikalisänsä tässä kohdin, mutta se ei auttanut.

Suvi Hämäläinen viimeisteli Suomen neljännen maalin vain 21 sekunnin päästä ja hän vastasi myös viidennestä maalista ajassa 14.22. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin sinialkoisten tukevassa johdossa 7-0. Suomen alle 19-vuotiaat esittelivät toinen toistaan hienompia osumia niin yksilösuorituksina kuin näyttävien syöttökuvioiden päätteeksi.

Jatkossa maalitehtailu laantui, vaikka Suomi jatkoikin pallonhallintaa. Toisen erän ainoa osuma merkittiin Sofia Mittentagille tasavajaalla. Kolmannessa erässä Sveitsi sai kuin saikin rikottua nollan Linn Larssonin onnistuessa.

Lauantaina Suomi kohtaa Tshekin klo 16.30 alkavassa ottelussa.

(Suomi, Tshekki, Sveitsi ja Latvia)

Sveitsi – Suomi 1-8 (0-7, 0-1, 1-0)
1. erä: 2.50 Pinja Myllymäki (Suvi Hämäläinen) 0-1, 9.03 Jemina Ruostila (Ulla Valtola) 0-2, 11.13 Je. Ruostila (Olivia Pietilä) 0-3, 11.34 Hämäläinen 0-4, 14.22 Hämäläinen (Iida Mettälä) 0-5, 16.25 Myllymäki (Julia Kaan) 0-6, 19.04 Sofia Mittentag (Milla Ylikojola) 0-7.
2. erä: Mittentag (Sanni Uimarihuhta) 0-8 tv.
3. erä: 45.54 Linn Larsson (Leonie Wieland) 1-8.