Suomen U19-tytöt kaatoivat myös Sveitsin - peli kehittyy koko ajan

Suomen U19-tytöt löivät Malmössä Sveitsin 10-2. Tärkeintä tässä kohdin on kuitenkin pelin kehittäminen.

Suomen U19-tyttöjen maajoukkue voitti myös toisen ottelunsa Malmön EFT-turnauksessa, kun Sveitsi taipui selvästi 10-2. Suomi on saanut hioa kaksi ottelua omaa hyökkäyspeliään, mutta huomisessa Ruotsi-ottelussa lienee palloton tekeminen jo isommassa osassa.

Tämän illan myöhäisottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, jonka Suomi vei Ella Salosen, Milja Saarikosken, Taru Nordmanin ja Kiia-Mari Avikaisen maaleilla 4-1. Myös seuraavat kaksi erää Suomi vei pääosan kaksinkamppailuista ja pystyi pelin vanhetessa rakentamaan omia hyökkäyksiään aina vain systemaattisemmin.

– Ensimmäinen erä oli hakemista, haettiin pelitapaa ja linjoja ja keskialueen ylittämistä ja jatkumoita, Suomen valmentaja Tiina Röning analysoi.
– Hienosti tytöt saivat asioita palautteen avulla toiseen erään kuntoon, ja tuli myös onnistumisia. Vaikka ensimmäisessä erässä tuli enemmän maaleja, oli peli toisessa selvästi parempaa. Kolmannessa sitten nostettiin vielä vaatimustasoa ja vaadittiin pallolla vielä rohkeampaa pelaamista ja keskustan käyttöä ja tytöt tekivätkin asioita luovasti ja rohkeasti rakenteen kautta. Siitä tuli se lopputulos.

Mutta mitä ne rakenteet oikeastaan ovat?
– Esimerkiksi yritetään pallollisessa pelissä pysyä liikkeessä ja avata liikkeeseen siten, että olisi koko ajan syöttösuunnat ja tehtäisiin ja täytettäisiin tyhjiä tiloja porukalla. Raiteitahan meillä ei ole, vaan opetetaan peliä tytöille ja he saavat sitten ratkoa pulmia kentällä. Pallopelin perusasioitahan nämä ovat, ja vastustaja sitten joka pelissä päättää, mitkä alueet ovat ne no-no-alueet. Vaikka vastustajat on scoutattu, tarvitsevat pelaajat omankin kokemuksen ja ehkä siksi ensimmäiset erät ovat olleet meiltä eniten hakemista, Tiina Röning avasi.

Huomenna Suomi päättää turnauksen ikäluokan maailmanmestaria Ruotsia vastaan sen kotiyleisön edessä.
– Kiinnostavaa nähdä, miten paljon on kahdessa pelissä ehditty oppia ja miten se riittää tuota rakkausnaapuria vastaan. Kiva odottava olo on ja tyytyväinen voi olla näihin peleihin jo nyt. Tässä kohdinhan ei vielä tarvitse tehdä tulosta, ja ainakin palloton peli menee huomenna eteenpäin. Pelin kehittäminenhän on tässä vaiheessa tärkein juttu.

Salibandya, Malmö

U19-tyttöjen EuroFloorball Tour -turnaus

Sveitsi – Suomi 2-10 (1-4, 0-2, 1-4)

1. erä: 1-18 Ella Salonen (Iina Latvala) 0-1, 3-50 Milja Saarikoski (Jenni Torkki) 0-2, 4.40 Annique Meyer (Karin Wenger) 1-2, 7.32 Taru Nordman (Torkki) 1-3, 15.20 Kiia-Mari Avikainen (Maura Paajanen) 1-4.
2. erä: 31.29 Torkki (Nordman) 1-5, 32.39 Elli Kylmäluoma (Jasmiina Järvinen) 1-6.
3. erä: 42.25 Nordman (Salla Ranta) 1-7, 45.39 Andrea Wildermuth (Deborah Frei) 2-7, 53.07 Salonen (Latvala) 2-8, 55.48 Ranta (Paajanen) 2-9, 57.56 Matilda Lindström (Paajanen) 2-10.

Torjunnat:
Livia Werz (Sveitsi 4+(0)+(0)=16 ja Ladina Tondury (0)+6+10=16,
Juulia Kataja Suomi 4+2+4=10.

Jäähyt: Sveitsi 2 min, Suomi 2 min.

Yleisöä: 86.

u19sui-fin700.jpg

Jaa artikkeli