Suomen U19-pojat laitettiin kovaan testiin maajoukkueleirillä – ”Pelaajilla oli halu antaa kaikkensa”

U19-ringin 40 pelaajaa urakoivat viikonloppuna Eerikkilässä kovan paketin.

Suomen U19-maajoukkueen päävalmentaja Atte Juuti oli tyytyväinen näkemäänsä neljä päivää kestäneellä kovalla leirityksellä.

u19a.jpgAlle 19-vuotiaiden salibandymaajoukkue laitettiin neljän päivän aikana tiukkaan testiin. Maajoukkueleirille valitut 40 pelaajaa pääsivät heti torstaina todistamaan fyysisen kuntonsa valmennukselle.

Leiri järjestettiin Eerikkilän urheiluopiston puitteissa, ja se kesti neljä päivää, torstaista sunnuntaihin.

– Järjestimme fyysisen testauksen Salibandyliiton uudella sapluunalla heti ensimmäisenä päivänä. Se oli raskas paketti pojille, mutta koko leiritys oli hyvähenkinen. Se oli positiivinen yllätys, kuinka hyvin pojat jaksoivat siihen nähden, että alla oli todella kovat testit, U19-maajoukkueen päävalmentaja Atte Juuti kehui.

– Meillä oli todella hieno ryhmä leirillä. Pelaajilla oli halu antaa kaikkensa, ja sen vuoksi valmennus oli tosi tyytyväinen.

Maajoukkue valmistautuu jo tiukasti vuoden päässä odottavia MM-kisoja varten. Turnaus järjestetään Kanadan Halifaxissa toukokuussa 2019.

– Halusimme mukaan ison leiriryhmän ja teemanamme oli ”tasan vuosi kisoihin”. Tavoitteenamme oli nimenomaan tuoda esiin kansainvälisen tason vaatimukset pallollisessa pelissä, Juuti jatkoi.

Rankan fysiikkatestin lisäksi leirillä pelattiin siten, että valittu ryhmä jaettiin joukkueisiin ja pelit pelattiin toisiaan vastaan. Näin ollen pelaajille selkiytyi vielä paremmin kuva siitä, mitä ikäluokan huipulla pärjääminen vaatii kansainvälisesti.

u19c.jpg– On tärkeää, että pojat pystyivät pelaamaan keskenään, koska se on niin eri maailma, ja pelaajien ymmärrys vaatimuksista kasvaa siten paljon paremmin.

Rankan ensimmäisen päivän jälkeen edessä oli myös huoltava harjoitus. Pikaisen analyysin perusteella päävalmentaja Juuti ja koko muu valmennusryhmä sai osviittaa siitä, minkälainen ryhmä heillä on kasassa MM-projektissa.

– Kaiken kaikkiaan meillä on nopeita jätkiä, se pisti silmään, Juuti kiteytti.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkue kokoontuu leirin merkeissä jälleen kesäkuun lopussa. Silloin teema hieman muuttuu.

– Näitä leirejä ajatellaan yhtenä kokonaisuutena, ja suurin piirtein samankokoinen ryhmä on kasassa myös kesällä. Nyt meidän teemanamme oli pallollinen peli, ja silloin käymme läpi pallotonta pelaamista. Ideana on, että kahden leirin jälkeen pelaajilla olisi selkeä kuva maajoukkueen pelitavasta ja aihioista.

Eerikkilästä saadut testitulokset halutaankin hyödyntää jo kesää silmällä pitäen.

– Pelaajat saavat itselleen tulokset, ja maajoukkue on antanut ohjeeksi, että ne käydään läpi seurojen fysiikkavalmentajien kanssa. Toivomme, että tuloksia käsitellään annettujen viitearvojen muodossa ja kesätreenaamista suunnitellaan siten, mitä ominaisuuksia kunkin pelaajan pitää kehittää.

Rinki pienenee jälleen syksyllä, kun edessä ovat neljän maan turnaukset ja pelit muita huippumaita vastaan. Nuorten maajoukkueen toimintaa pitkään mukana seurannut Juuti näkee, että pelaajien tasossa on tapahtunut vuosien varrella selkeää kehitystä.

Samalla päävalmentaja nostaa esiin myös muiden kärkimaiden kehityksen nuorten maajoukkueiden osalta.

– Suomen tasolta ajatellen keskivertopelaajan taso on noussut koko ajan. Kärjen osalta ei välttämättä, mutta kun puhutaan esimerkiksi 11. tai 30. parhaasta pelaajasta, niin kehitystä on tapahtunut.

– Tshekki ja Sveitsihän toivat jo paljon 00-ikäluokan pelaajia viime peleihin, ja heidän ryhmänsä tulevat olemaan kovia. Ruotsillakin on jo viisikollinen nuorten maajoukkueesta pelannut heidän liigassaan.

u19d.jpg

Teksti: Anssi Karjalainen
Kuvat: U19-tiimi

 

 

Jaa artikkeli