Suomen U19-naisten kolmannen erä kiri ei riittänyt – Ruotsi voitti rangaistuslaukauksilla

Suomen U19-naiset tekivät hienon nousun kolmannessa erässä Ruotsia vastaan EFT-turnauksen päätösottelussa, mutta voitto karkasi rangaistuslaukauskisassa. Loppuluvut olivat vieraille 6-5.

Nuorten päävalmentaja Simo Leppänen oli ottelun jälkeen kaksijakoisin mielin.

– Ärsyttää pirusti. Oltiin tosi lähellä. Väitän, että jos jatkoaika olisi pelattu, olisimme saattaneet ratkoa tämän. Mutta miten hieno esitys oli likoilta tänään. Ruotsi oli välillä vaikeuksissa, mutta jääpähän vielä parannettavaa MM-kisoihin.

Alkuun maaleja iskettiin vuoron perään Suomen ollessa kuitenkin takaa-ajajana. Ensimmäisessä erässä Suomen maalin napautti Iida Sinkko, Ruotsin onnistuessa kahdesti. Toisessa erässä kapteeni Milla Granlund toi rangaistuslaukauksesta Suomen tasoihin ja sen jälkeen sai toisenkin mahdollisuuden, mutta nyt maalia ei nähty. Ellen Lundinin ja Livia Svartvadetin osumilla viimeiseen erään Ruotsi lähti kahden maalin kaulan turvin.

Kolmas erä oli Suomelta paras siihen asti nähdystä. Sen kotijoukkue voitti 3-1. Ensin verkkoa venytti Liisa Kaihua ja sitten kapteeni Granlund. Ruotsi meni vielä kertaalleen johtoon, jonka jälkeen Suomi otti aikalisän ja jatkoi ilman maalivahtia. Kotiyleisön riemuksi Granlund toi Suomen tasoihin 29 sekuntia ennen loppua ja sinetöi samalla hattutemppunsa.

Rangaistuslaukauskisassa Ruotsi oli vahvempi kahdella onnistuneella suorituksella ja vei voiton 6-5.

Suomi oli Ruotsin korkean karvauksen edessä aika ajoin vaikeuksissa.
– Rohkeaa pelaamista on paukutettu sitä vastaan. Välillä tulee näppäilyvirheitä, mutta enemmän päivän lopputulos oli kiinni siitä, että meidän olisi pitänyt olla pikkaisen tehokkaampia. Saatiin kuitenkin hyviä kääntöjä ja maalipaikkoja niistä aikaiseksi. Muuten oli tasaista.

Suomi voitti turnauksessa yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja kärsi kaksi tappiota rangaistuslaukausten jälkeen.

– Nousujohteisesti pelattiin turnauksessa, mutta vielä on parannettavaa kohti MM-kisoja. Aikataulussa kuitenkin ollaan, Leppänen luottaa.

Järjestys:
1. Ruotsi 2. Tshekki 3. Suomi 4. Sveitsi

Ottelukuvia täällä.

Euro Floorball Tour, Turku 22.10.2023
Suomi U19 – Ruotsi U19 5-6 rl (1-2, 1-2, 3-1, 0-1)
1. erä: 5.42 Lina Eriksson (Moa Kareståhl) 0-1, 11.54 Iida Sinkko (Saana Luostarinen) 1-1, 18.44 Eriksson (Wilma Sjoström) 1-2.
2. erä: 23.47 Milla Granlund 2-2 rl, 31.34 Ellen Lundin (Thea Ernberg) 2-3, 35.53 Livia Svartvadet 2-4.
3. erä: 41.52 Liisa Kaihua 3-4, 55.35 Milla Granlund 4-4, 58.44. Kareståhl (Mira Markström) 4-5, 59.31 Granlund (Janina Rinne) 5-5 im.

Torjunnat: Julia Saarinen, Suomi 6+7+7=20, Louranna Jakobsson, Ruotsi 6+9+7=22

Jäähyt: Suomi 1×2 min., Ruotsi 2×2 min.
Suomen parhaana palkittiin Julia Saarinen.
Erotuomarit: Barbora Beranova ja Lucie Hejnova, Tshekki

Kuva: Ainesmedia

Jaa artikkeli