Suomen U19-naiset väänsivät niukan voiton Puolasta

Suomen U19-naiset päättivät Polish Cup -turnauksen Nowy Tomyslissä voittoon, kun Puola kaatui niukasti 5-4.

Ruotsin FBC Malmössä pelaava Maja Helman rankaisi Suomen avauserässä kahdesti, mutta Suomi vastasi kolmella osumalla siirtyen tuolle johdossa. Ilona Mäkelän ylärimalaukaukselta näyttäneen kilautuksen näki hyvin sijoittunut erotuomari tasoitusmaaliksi, suurimman osan ottelua vaihdossa ollut Miisa Turunen nousi ylivoimalla itse laidasta laukomaan Suomen toisen, ja Bea Taipale iski kolmannen maalin.

Suomen parhaana palkittu Bea Taipale kasvatti eron toisessa erässä kahteen, mutta Puola tuli 613 katsojan rajusti kannustamana vielä päätösjaksolle vahvasti. Se ronkki irtopallon yläkulmaan 3–4-tasoitukseksi, mutta erän puolivälissä onnistui kentälle heitetty Suomen tehokaksikko, kun Miisa Turunen syötti pitkän poikittain ja Elsa Holopaisen kaukokaulaus pikkukantista suhisi verkkoon saakka. Puola kavensi vielä Holopaisen istuessa jäähyllä, mutta viimeiset kuusi minuuttia maalivahti Emmi Hokkinen ja Suomen viisikko pitivät oman maalin puhtaana.

Salibandya, Nowy Tomysl, Puola

U19-naisten Polish Cup

Puola–Suomi 4-5 (2-3, 0-1, 2-1)

1. erä: 5.02 Maja Helman (Kinga Stein) 1-0, 7.47 Ilona Mäkelä (Olivia Oikarinen) 1-1, 13.19 Miisa Turunen (Milla Granlund) 1-2 yv, 15.57 Bea Taipale (Laura Katajisto) 1-3, 16.58 Helman (Stein) 2-3.
2. erä: 33.49 Taipale 2-4.
3. erä: 46.54 Maja Slonina (Antonina Konieczny) 3-4, 50.20 Elsa Holopainen (Turunen) 3-5, 53.51 Paulina Bartoszewicz (Martyna Gradzka) 4-5 yv.