Suomen U19-naiset taistelivat revanssin Tšekistä – palkintona turnausvoitto

Suomen U19-naiset päättivät kolmen maan turnauksen Hradec Kralovessa revanssiin Tšekistä, joka kaatui melkoisen taistelun jälkeen 4-2. Neljästä ottelusta kolmella voitolla yhdeksän pistettä kerännyt Suomi voitti turnauksen ennen Tšekkiä ja Sveitsiä.

Avauserä sujui Suomen komennossa, kun Venla Nousiaisen matala laukaus livahti verkkoon jo avausminuutilla, ja sitten viimeisteli Miisa Turunen ensin Nousiaisen onnistuneen karvauksen kruunuksi ja vielä toistamiseen tšekkipuolustajan hukattua pallon jalkoihinsa. Tšekki kavensi erän loppuun ja nousi toisessa jo maalin päähän. Kolmatta erää se hallitsi hienokseltaan ja rakensi loppuun kuudella viittä vastaan hurjan myllytyksen, joka huipentui melkoisiksi painipalloiksi. Julia Saarinen Suomen maalissa piti kuitenkin verkkonsa puhtaana, ja kolme sekuntia ennen loppusummeria korkea pallo pomppasi vielä Miisa Turusen ahdistaman tšekkipelaajan päästä omaan tyhjään verkkoon.

Cesky Florbalin ottelukuviin

Salibandya, Hradec Kralove, Tšekki

U19-naisten kolmen maan turnaus

Tšekki–Suomi 2-4 (1-3, 1-0, 0-1)

1. erä: 0.47 Venla Nousiainen 0-1, 6.11 Miisa Turunen (Nousiainen) 0-2, 12.32 Turunen 0-3, 14.10 Klara Horcickova (Karolina Klubalova) 1-3.
2. erä: 18.27 Klubalova (Andrea Breska) 2-3.
3. erä: 14.57 Turunen (Ella Virtanen) 2-4 tm.