Suomen U19-naiset neljän maalin takaa tasoihin – Ruotsi lopulta vahvempi rankkareilla

Ruotsi voitti U19-naisten kolmoismaaottelun ensimmäisen osan Täbyssä rangaistuslaukauksilla 5-4. Suomi nousi kuitenkin kolmannessa erässä neljän maalin tappioasemasta tasoihin.

Ruotsi näytti jo ratkaiseen ottelun viimeistään kolmannen erän alussa, kun se iski takatolpalta lukemiksi 4-0. Sitten heräsi kuitenkin Suomi pelille. Miisa Turunen nappasi pallon ylivoimalla ja kiskaisi poikittaiskuljetuksen jälkeen avauskavennuksen, ja viimeisellä viisiminuuttisella Suomi osui vielä kolmesti. Veera Mertanen suti takatolpalta 4-2, pallon keskiviivalla ottanut Cira Virta nousi sijoittamaan takakulmaan 4-3, ja maalivahti Edit Rautakosken juostua penkille Miisa Turunen kiskaisi maalin kattoon tasoituksen ajassa 59.27.

Rangaistuslaukauskisassa Suomen viides laukoja Cira Virta tasoitti tilanteeksi 1-1, mutta Ruotsin viides yrittäjä Moa Dynefalk laukoi tasoittavalla vuorolla ratkaisun.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Ruotsin Täbyssä kolmesti peräkkäin 20. – 22. toukokuuta. Järjestäjät lupaavat seuraavista otteluista striimit seuraavissa osoitteissa:

La 21.5. klo 15.50 Ruotsi–Suomi

Su 22.5. klo 11.50 Ruotsi–Suomi

Salibandya, Täby, Ruotsi

U19-naiset, maaottelu

Ruotsi-Suomi 5-4 rl. (1-0, 2-0, 1-4, 1-0)

1. erä: 13.32 Hanna Nordstrand (Moa Dynefalk) 1-0,
2. erä: 30.19 Dynefalk (Saga Emtell) 2-0, 37.05 Frida Hellström (Stina Johansson) 3-0.
3. erä: 43.12 Dynefalk (Emtell) 4-0, 46.33 Miisa Turunen 4-1 yv, 55.19 Veera Mertanen (Ida Kattilakoski) 4-2, 57.01 Cira Virta 4-3, 59.27 Turunen (Alma Laitila) 4-4 im.

Rangaistuslaukaukset: Miisa Turunen Suomi (-) Ruotsi (-) Suvi Hämäläinen Suomi (-) Ruotsi (-) Alma Laitila Suomi (-) Ruotsi (+) Emma Parta Suomi (-) Ruotsi (-) Cira Virta Suomi (+) Moa Dynefalk Ruotsi (+)

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan 2-1.