Suomen U19-naiset MM-finaaliin – Tšekki kaatui 5-2

Suomen U19-naiset etenivät MM-turnauksen huomiseen loppuotteluun kaadettuaan päivän välierässään Tšekin maalein 5-2. Vastaan tulee joko Ruotsi tai Sveitsi.

Alisa Kettunen ja Suvi Hämäläinen laukoivat Suomelle avauserässä kahden maalin johdon, mutta Tšekki kavensi heti toisen erän ensimmäisellä laukauksellaan ja rakensi useita tasoituspaikkoja kuitenkaan onnistumatta.

Suomi ratkaisi pelin kolmannessa erässä, jonka aluksi Suvi Hämäläinen oli laukonut eron kahteen. Erän puolivälissä Alisa Kettunen päätti suoran hyökkäyksen laukaukseen takakulmaan, ja heti seuraavassa vaihdossa Suvi Hämäläinen kiemurteli kulmasta puolustuksen keskustaan iskemään lukemiksi jo 5-1. Tšekki kavensi vielä loppurynnistyksessään rangaistuslaukauksesta, mutta Suomen voittoa se ei ehtinyt enää uhkaamaan.

Kuvia ottelusta

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

U19-naisten MM-välierä

Tšekki–Suomi 2-5 (0-2, 1-0, 1-3)

1. erä: 3.55 Alisa Kettunen (Milla Ylikojola) 0-1, 15.00 Suvi Hämäläinen (Alma Laitila) 0-2.
2. erä: 20.11 Vanessa Rebecca Keprtova (Marie Havlickova) 1-2.
3. erä: 41.18 Hämäläinen 1-3, 51.12 Kettunen (Sanni Uimarihuhta) 1-4, 51.32 Hämäläinen (Ulla Valtola) 1-5, 58.32 Michaela Kubeckova 2-5 rl,