Suomen U19-naiset kolmansiksi Lempäälässä – vakuuttavasti viimeistellyt Ruotsi vei päätöspelin

Suomen U19-naisten EuroFloorball Tour -turnaus päättyi kolmossijaan Tšekin ja Ruotsin jälkeen, kun Ruotsi oli päätöspelissä parempi maalein 9-4. Suomi löi Tšekin rangaistuslaukauksilla ja hävisi samalla reseptillä Sveitsille.

Tänään laukoi ottelun avausmaalin Suomen Olivia Pietilä, mutta Ruotsi karkasi jo avauserässä johtoon, jonka piti loppuun saakka. Kaksikko Miisa TurunenSuvi Hämäläinen rakensi toiseen erään kaksi kavennusta kun ensin keskelle leikannut Turunen yllätti maalivahdin kääntölaukauksella ja sitten Hämäläinen kosketti takatolpalta Turusen syötön verkkoon poikkisahauksen päätteeksi. Valitettavasti Ruotsi pääsi aina Suomen kavennuksen jälkeen iskemään helpohkosti vastaan ja kuittasi kotijoukkueen onnistumiset silmiinpistävän määrätietoisilla viimeistelyillä. Emilia Pietilä nostatti vielä kolmannen erän alkuun Suomen toiveita 4–6-kavennuksella, mutta viidettä osumaa ei tänään syntynyt edes ilman maalivahtia myllyttämällä, ja Ruotsi ehti rumistella lukemia vielä kolmesti.

Suomen nuorten saldona EFT-tapahtumasta oli kaksi tappiota ja yksi voitto rangaistuslaukauksilla eli kolmossija. Voiton korjasi yllättäen Tšekki, Ruotsi puristi päivän voitolla toiseksi ennen Suomea. Sveitsi jäi jumboksi.

– Kasimiinus tai seiskapuoli antaisin arvosanaksi projektin startille, muotoili päävalmentaja Jani Lipsanen.

– Hyvää oli, että saatiin luotua riittävästi maalipaikkoja hitaissa lähdöissä. Missä ei oltu hyviä, olivat suoraviivaisuus, röyhkeys, vastahyökkäykset ja niiden puolustaminen. Hyviä hetkiä oli, mutta kahteen ekaan peliin luultiin, että asioita tapahtuu vain syöttelemällä. Tänään meidät pakotettiin liikkeeseen ja ahtaisiin tiloihin.

– Tärkeää oli, että päästiin pelaamaan päävastustajia vastaan, nähtiin, minkälaista ikäryhmää sieltä on tulossa ja mitä ovat miettineet pelaamiseensa. Seuraavaksi mietitään, minkälaisia painotuksia tarvitaan suhteessa omaan projektiimme.

– Harmittaa, että päätöspelissä meiltä syötiin pelihuumoria pois. Toisaalta tuli hyvää oppia tuomarilinjasta ja kamppailupelaamisesta. Nyt ne konkretisoituivat monelle ensimmäistä kertaa, kun kotimaan sarjoja ovat pääasiassa pelanneet.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Lempäälä

EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Ruotsi 4-9 (1-2, 2-4, 1-3)

1. erä: 7.11 Olivia Pietilä (Henrika Maikola) 1-0, 7.55 Ebba Törngren 1-1, 17.32 Hanna Nordstrand (Frida Hellström) 1-2.
2. erä: 21.33 Thea Löfborg (Kajsa Johansson) 1-3, 25.27 Törngren (Moa Dynefalk) 1-4, 32.54 Miisa Turunen (Suvi Hämäläinen) 2-4, 35.35 Nordstrand (Emma Heander) 2-5, 37.40 Hämäläinen (Turunen) 3-5, 38.33 Hanna Modigh (Stina Johansson) 3-6.
3. erä: 42.37 Emilia Pietilä (Henrika Maikola) 4-6, 43.10 Nordstrand 4-7, 47.37 Dynefalk 4-8, 58.26 Johansson (Modigh) 4-9 tm.

Torjunnat:
Aino-Kaisa Lyttinen Suomi 1+1+3=5,
Sara Wallberg Ruotsi 2+6+8=16.

Jäähyt: Suomi 0 min, Ruotsi 2 min.

Erotuomarit: Christian Crivelli ja Davide Rampoldi, Sveitsi.

Yleisöä: 623.

Suomen parhaana palkittiin Emilia Pietilä.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli