Suomen U19-naiset hävisivät Uppsalassa Tšekillekin

Suomen U19-naiset hävisivät myös toisen ottelunsa Uppsalan EFT-turnauksessa, kun Tšekki oli aamupelissä vahvempi 4-3. Huomenna Suomi päättää turnauksensa kohtaamalla Ruotsin.

Tänään kaikki näytti hyvältä vielä avauserässä. Matilda Rytkönen ja Veera Mertanen laukoivat Suomelle kahden maalin johdon, ja Tšekin kavennuksen jälkeen Iina Ranne kiskaisi vielä näyttävästi lukemiksi 1-3 Pipsa Ekon peittäessä maalivahdin näkyvyyttä. Osuman syötti Veera Mertanen, joka oli pohjustanut myös aamun avausmaalin.

Sitten puolustus kuitenkin herpaantui: Ensin Andrea Breska ronkki epäselvästä tilanteesta maalin kulmalta kavennuksen, ja perään hän ja Lucie Baldreichova jalostivat 2–1-hyökkäyksen kahdella nollaa vastaan tilanteeksi, jonka Baldreichova päätti Breskan poikkipassista tasoitukseen. Toisessa erässä molemmat joukkueet löivät luukut kiinni, ja kolmannessakin nähtiin vain yksi maali, jonka teki heti sen toisella minuutilla Tšekki. Pallo pomppasi Suomen maalin kulmalla Linda Fuchsovan lapaan kahden suomalaispakin etsiessä sitä maalin takaa, ja Fuchsova nosti voittopallon maalin kattoon.

Salibandya, Uppsala

U19-naisten EFT-turnaus

Tšekki–Suomi 4-3 (3-3, 0-0, 1-0)

1. erä: 1.38 Matilda Rytkönen (Veera Mertanen) 0-1, 6.13 Mertanen (Sofia Lahti) 0-2, 9.04 Andrea Breska (Karolina Klubalova) 1-2, 13.58 Iina Ranne (Mertanen) 1-3, 14.20 Breska (Lucie Baldreichova) 2-3, 16.50 Baldreichova (Breska) 3-3.
2. erä: Maaliton.
3. erä: 41.11. Linda Fuchsova 4-3.