Suomen U19-miehille makea revanssi Ruotsista - "Oltiin pelin päällä"

Vahvaa pallollista pelaamista esittäneet Suomen U19-miehet kurittivat Ruotsia luvuin 9-5 Nordic Challenge -tapahtuman toisessa kohtaamisessa. Samalla eilinen tappio tuli kuitattua nopeasti.

– Tänään uskallettiin pelata kypsästi ja oltiin pelin päällä. Siitä olen ylpeä poikien puolesta. Pystyttiin pallolliseen peliin ja pitkiin hyökkäyksiin ja saatiin ruotsalaiset juoksemaankin, näki päävalmentaja Jussi Huovinen.

– Tosiasia kuitenkin on, että matka on vasta aivan alussa ja työsarkaa jäljellä. Meillä on tällä hetkellä iso massa pelaajia, joista valita (maajoukkueeseen). Upea tilanne ja seurat ovat tehneet hyvää duunia.

Eilisen 6-10-tappion jälkeen kentällä nähtiin sisukas Suomi. Maaliverkko pöllysi Ruotsin päässä jo alusta saakka vahvan erikoistilannepelaamisen myötä. Ruotsille vihellettiin ensimmäisessä erässä neljä jäähyä ja Suomi hyödynsi mahdollisuutensa kolmella ylivoimaosumalla, jotka merkittiin Aatu Knuutille, Santeri Kärjelle ja Luukas Salinille. Välissä Knuuti osui tasakentällisin ja Jami Markkanen ohjasi maalin edestä taukojohdoksi jo 5-1.

Kun eilen kaksi maalia iskenyt Knuuti laukoi toisen erän ensi sekunneilla vapaalyöntikuviosta hattutempun täyteen ja Salin pian luvuiksi 7-1, Ruotsi oli valmis aikalisään. Tämäkin erä oli Suomelle hyvin hallinnassa, mutta enempää maaleja ei nähty.

Kolmas erä oli vuorostaan maali-ilottelua, jossa Ruotsi onnistui neljästi, mutta se ei tänään riittänyt, kun Viljami Engman ja Marius Niemelä pitivät Suomen lippua pystyssä, eikä eilisen kaltaista mustaa hetkeä koettu.

Anssi Koskisen ottelukuviin.

Katso Jussi Huovisen haastattelu

2.9.2023: U19-miehet: Suomi–Ruotsi 9-5 (5-1, 2-0, 2-4)
1. erä: 4.50 Aatu Knuuti (Marius Niemelä) 1-0 yv, 6.11 Sebastian Arnlund (Victor Jensen) 1-1 av, 11.17 Santeri Kärki (Roope Herpola) 2-1 yv, 13.06 Knuuti (Viljami Engman) 3-1, 16.03 Luukas Salin (Jami Markkanen) 4-1 yv, 17.50 Markkanen (Olli Maksimainen) 5-1.

2. erä: 20.23 Knuuti (Rasmus Nyström) 6-1, 21.52 Salin (Markkanen) 7-1.

3. erä: 41.30 Nils Lindström (Jens Rasmusson) 7-2, 45.01 Nils Lindström (Rasmusson) 7-3, 45.23 Engman (Knuuti) 8-3, 53.14 Niemelä (Eino Hannula) 9-3, 53.36 Arnlund (Rasmusson) 9-4, 59.07 Jensen (Oliver Mendoza Nyberg) 9-5.

Suomi voitti ottelun päätteeksi käydyn rangaistuslaukauskisan.