Suomen U19-miehet kahden maalin takamatkalta voittoon Sveitsistä

Suomen U19-miesten maajoukkue jatkoi Siggenthalin kolmen maan turnausta kaatamalla Sveitsin U19-maajoukkueen maalein 5-4.

Tasan 1-1 puristetun avauserän jälkeen Sveitsi karkasi toisessa 3–1-johtoon, kun ensin Nicola Hocevar ryösti pallon suomalaiselta keskiviivalla karaten maalintekoon ja sitten Julian Egli pelattiin kahdella nopealla syötöllä läpi nostamaan pallo ohi Jonni Ohvon. Suomi tuli rinnalle kahdella ylivoimamaalilla, kun vielä toisessa erässä osui poikkisyötöstä Ilmo Leino ja kolmannessa kirpeällä omalla laukauksella pikkukantista Markus Maronen. Suomen johtomaali oli komea, kun Ilmo Leino laittoi pallon puolustajan puikoista ja höynäytti sitten vielä maalivahdinkin. Viljami Engmanin 5–3-osuma Marius Niemelän päädystä laittamasta passista jäi lopulta voittomaaliksi, kun Sveitsin päätös painaa lähes viimeiset viisi minuuttia ilman maalivahtia tuotti yhden kavennuksen.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Tšekin U19-miehet klo 11 Suomen aikaa. Myös tuo ottelu nähdään suorana SalibandyTV:ssä.

Sveitsin liiton ottelukuviin

Salibandya, Siggenthal, Sveitsi

Kolmen maan turnaus

Sveitsi U19–Suomi U19 4-5  (1-1, 2-1, 1-3)

1. erä: 15.01 Nicola Hocevar (Matteo Gervasoni) 1-0 yv, 15.59 Heikki Kallio (Dani Jaaranen) 1-1.
2. erä: 22.27 Hocevar 2-1, 23.53 Julian Egli (Gervasoni) 3-1, 29.33 Ilmo Leino (Marius Niemelä) 3-2 yv.
3. erä: 42.11 Markus Maronen (Viljami Engman) 3-3 yv, 47.17 Leino (Engman) 3-4, 53.04 Engman (Niemelä) 3-5, 59.44 Loris Murer (Egli) 4-5 im,