Suomen U19-miehet avasivat Malmön EFT-viikonlopun rankkarivoitolla Sveitsistä (katso maalikooste)

Suomen U19-miehet aloittivat Malmön EFT-turnauksen kaatamalla Sveitsin rangaistuslaukauskisassa 6-5. Avauserän 4–1-johto ehti sulaa tappioasemaksi, mutta viimeisen minuutin tasoitus ilman maalivahtia ja onnistuneet rangaistuslaukaukset toivat voiton.

Suomi karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, ja Sveitsin kavennuksen jälkeen tuli erän lopussa lisää. Ilmo Leino iski tilanteeksi ensin 3-1 hiivittyään kulmavaparikuviossa takatolpalle ja sitten vielä samoilta jalansijoilta 4-1. Sen jälkeen otti kuitenkin otteen Sveitsi, jonka Matteo Gervasoni osui kolmesti peräkkäin. Hän kavensi ensin maalivahti Veikko Rauhaselta karanneesta pallosta ja sitten vastaiskun päätteeksi sijoituksella takayläkulmaan. Tasoituksen Gervasoni kilautti tolpan kautta rangaistuslaukauksesta.

Kolmannessa erässä Sveitsi karkasi ensi kertaa johtoon, kun Suomi hävisi ensin pallon kulmassa ja sitten vielä maalin edessä ennen kuin Dario Bürgler nosti sen rystyltä verkkoon. Peliajan viimeiset kaksi minuuttia Suomi haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja kolmannella laukauksella se onnistui. Marius Niemelä löysi keskeltä sektoria Jami Markkasen, ja tämän suora jatkolaukaus painui takakulmaan.

Rangaistuslaukauskisassa Marius Niemelän ja Aaro Kokon osumat riittivät Suomen voittoon, jonka sinetöi pallon karkaaminen Sveitsin viimeisen laukojan lavasta ohi maalin.

Lauantaina Suomi kohtaa klo 13.15 Ruotsin. Kaikki Suomen U19-miesten ja miesten ottelut nähdään suorina SalibandyTV:ssä.

Salibandya, Malmö, Ruotsi

U19-miehet: Suomi–Sveitsi 6-5 rl (4-1, 0-3, 1-1, 1-0)

1. erä: 9.01 Eetu Lehtonen (Paavo Siekkinen) 1-0, 15.32 Marius Niemelä (Viljami Engman) 2-0, 16.45 Andrin Christen (Jamie Martinjas) 2-1, 17.12 Ilmo Leino (Niemelä) 3-1, 19.53 Leino (Ville Heiska) 4-1.
2. erä: 23.11 Matteo Gervasoni (Levin Peter) 4-2, 31.17 Gervasoni 4-3, 36.09 Gervasoni 4-4 rl.
3. erä: 44.52 Dario Bürgler (Nino Bühler) 4-5, 59.21 Jami Markkanen (Niemelä) 5-5 im.