Suomen U17 otti revanssin Sveitsistä ja varmisti turnausvoiton

Suomen U17-tyttöjen maajoukkue päätti Eerikkilässä pelatun Floorball Future Stars -turnauksen iloisissa merkeissä voittamalla Sveitsin selkein 7–1-numeroin. Samalla Suomi otti kolmen maan kesken pelatun turnauksen ykkössijan.

Kaksinkertaisena pelatun turnauksen ensimmäisessä ottelussa perjantaina Sveitsi oli vahvempi 4-3, Suomen hukattua 3-0-johtonsa. Toisessa kohtaamisessa Suomi ei antanut enää moisen tapahtua.

Sveitsi meni ensimmäisessä erässä johtoon seitsemännellä minuutilla, mutta sen jälkeen maaleja viimeisteli vain Suomi. Kahden erän jälkeen sinivalkoisten johto oli 4-1 ja kolmannessa se kasvoi vielä kolmella, kun Senni Luukkonen napautti maalin edestä pallon verkkoon, Eveliina Hana laukoi komeasti etukulmaan ja Pinja Suhonen osui vielä Sveitsin pelatessa lopussa ilman maalivahtia. Linnea Nevalainen merkkautti luvut 2+1. Silja Kuusela puolestaan oli turnauksen tehopelaaja keräämällä neljästä ottelusta luvut 5+1=6.

Suomi voitti turnauksen neljästä ottelustaan kolme ja päätyi sarjataulukossa kuuteen pisteeseen yhdessä Sveitsin kanssa, mutta nousi ykköseksi maalieron turvin. Saksan U19-maajoukkue oli kolmas ilman voittoja.

Floorball Future Stars -turnaus, Eerikkilä
24.4. Sveitsi U17 – Suomi U17 1–7 (1-2, 0-2, 0-3)

1. erä: 6.38 Livia Simon (Nicole Fuhrimann) 1-0, 8.38 Olivia Oikarinen (Venla Nousiainen) 1-1, 10.04 Linnea Nevalainen 1-2.
2. erä: 16.15 Milla Granlund (Liisa Kaihua) 1-3, 23.28 Nevalainen (Iina Ranne) 1-4.
3. erä: 36.43 Senni Luukkonen (Nevalainen) 1-5, 41.54 Eveliina Hana (Tilda Tarkkinen) 1-6, 43.39 Pinja Suhonen 1-7 tm.

Peliaikana 3 x 15 minuuttia.