Suomen U16-pojille viikonlopun toinen voitto Zugin turnauksessa

Lauantai-iltana Suomen jalkoihin jäi Sveitsin alle 17-vuotiaiden poikien itäinen kokoelmajoukkue maalein 7-3.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkoi voittojen tiellä myös viikonlopun toisessa ottelussa Sveitsin Zugissa pelattavassa turnauksessa. Lauantai-iltana Suomen jalkoihin jäi Sveitsin alle 17-vuotiaiden poikien itäinen kokoelmajoukkue maalein 7-3 (5-0, 2-3, 0-0).

Suomi pohjusti voittonsa jo ensimmäisessä erässä, joka päättyi 5-0. Toisen erän sveitsiläiset veivät maalilla, ja viimeinen erä pelattiin maaleitta. Päävalmentaja Jussi Huovisen mukaan toisessa ottelussa otettiin askeleita eteenpäin perjantain hieman ailahtelevaisesta avauskamppailusta.

– Isot stepit otettiin. Tänään oli hyvää tekemistä, tosin peliin lähtö ei ollut aivan perjantain kaltainen. Ottelu oli meiltä nousujohteinen ja tosi tasapainoinen kaikin puolin, vaikka toisessa erässä kaveri pääsi vähän tyrkylle ja hävisimme kaksinkamppailuita. Kun pojat taas ymmärsivät pallolla pelaamisen merkityksen, hyviä asioita alkoi tapahtua. Pilkoimme peliä viiden minuutin pätkiin, jotta saisimme paremman kokonaisvaltaisen suorituksen.

Etenkin päätöserän kypsä esitys lämmitti valmennusjohdon mieltä.

– Iso hatunnosto siitä, miten kolmas erä pelattiin. Pallo oli hyvin hallussa, ja kontrolloimme muun muassa muutaman minuutin pätkän pallon kanssa hyökkäyspäässä siten, että se ei ollut vain pelkkää pyörittelyä, vaan menimme oikeasti alueelle. Siinä näkyi hyvää hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista.

Joukkue valmistautui lauantain peliin katsomalla videoita perjantain ottelusta. Pelaajat saivat itse esittää mielipiteitään ja kehitysehdotuksiaan, ja se teki Huoviseen vaikutuksen.

– Pojat pääsivät itse operoimaan ja tekemään hommia, ja uskon sen olleen hyvä asia. Sovimme, että katsomme niin hyviä kuin kehitettäviäkin juttuja, ja vertailemme niitä. Meillä on hurjan älykkäitä ja kypsiä pelaajia tässä, ja näki selvästi, että vaikka voitto tuli eilen, halusimme olla vielä parempia.

Lauantain ottelussa Huovisen silmään pisti erityisesti Otto Kilven johtaman kentällisen pelaaminen.

– Siinä pelasivat Oliver Sillanpää ja Pyry Kauppinen laidoilla, ja pakkeina olivat Jimi Ahonen ja Joonatan Veijola. Heiltä oli hyvä tasonnosto. Aki Karjalainen maalilla oli tosi hyvä. Pohjoisen pojat Antti Vikstedt ja Valtteri Lämsä toivat penkiltä virtaa päätöserään karvauspelaamisellaan, ja muutenkin kaikki taisivat päästä pelille, kun kierrätimme kokoonpanoja. Uskon, että virtaa riittää myös sunnuntain päätöspeliin.

Suomi voitti turnauksessa oman B-lohkonsa, ja sunnuntain finaaliottelussa Suomen aikaa kello 12.30 se kohtaa joko tshekkiläisen Czech Selectionin tai Sveitsin alle 17-vuotiaiden läntisen yhdistelmäjoukkueen.

Ottelutilasto:

1-0 Oliver Sillanpää (Otto Kilpi)
2-0 Justus Mustonen (Waltteri Vesterinen)
3-0 Pyry Kauppinen (Oliver Sillanpää)
4-0 Justus Mustonen (Tatu Havula)
5-0 Roope Wickström (Alpo Laitila)
6-0 Oma maali (YV)
7-3 Otto Kilpi (Pyry Kauppinen)

Maalissa Aki Karjalainen.

Katso Alpo Laitilan haastattelu:

Tässä päävalmentaja Jussi Huovisen mietteet:

Kuva: Michael Peter

Jaa artikkeli