Suomen U16-pojat kirivät lopussa kahden maalin takaa tasoihin Tshekkiä vastaan

Maalivahdin vetäminen penkille kahden maalin tappioasemassa nosti Suomen U16-pojat 6–6-tasapeliin Tshekin U17-ryhmää vastaan.

Suomen U16-maajoukkue päätti Chomutovin turnauksen komealla nousulla, kun se kiri Tshekin U17-ryhmää vastaan loppuhetkillä kahden maalin takaa 6–6-tasapeliin.

Tshekki karkasi heti avauserässä kahden maalin johtoon, ja sen jälkeen toistui kuvio, jossa se aina Suomen noustua maalin päähän repäisi uudelleen eron kahteen. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Matous Burian sinetöi hattutemppunsa 6–4-osumalla, mutta Suomella oli vielä kortteja käyttämättä. Suomen tolppien väliin Tshekin viidennen maalin jälkeen vaihdetun Rasmus Hellstenin juostua maaliltaan penkille Jasu Holopainen kavensi, ja vain 27 sekuntia ennen summeria Lenni Kemppainen linkosi liki puolikentästä tasoituksen takatolpan tyveen. Suomi haki vielä kuudella viittä vastaan voitto-osumaakin, mutta sinne asti ei kiri tänään ylettynyt.

Tshekki U17–Suomi U16 (2-1, 3-2, 1-3)

1. erä: 4.03 Marek Korych (Matous Burian) 1-0, 10.03 Burian 2-0, 10.42 Samuli Junnila (Jasu Holopainen) 2-1.
2. erä: 23.47 Bohumil Psiskacek (Matej Penicka) 3-1 yv, 24.01 Junnila (Veeti Hiltunen) 3-2, 25.46 Burian 4-2, 27.19 Juuso Ahola (Jarno Laukkanen) 4-3 yv, 27.43 Matyas Bachmaier (Lukas Puncochar) 5-3.
3. erä: 41.43 Hiltunen 5-4, 42.14 Burian (Matej Vavrousek) 6-4, 43.41 Holopainen (Hiltunen) 6-5 im, 44.33 Lenni Kemppainen (Olli Jokela) 6-6 im.

Suomen maalissa torjui Veeti Peltoniemi ja Tshekin viidennen maalin jälkeen Rasmus Hellsten.

Jäähyt: Tshekki 2×2 min, Suomi 2×2 min.

Erotuomarit: Lukáš Kešner ja Tomáš Šedivý, Tshekki.