Suomen pojat nostivat tasoaan perjantaista – Ruotsi silti niukasti vahvempi

Suomen U19-pojat hävisivät toistamiseen Ruotsille Alingsåsin Finnkampen-tapahtumassa. Perjantaina Ruotsi oli selkeästi edellä lukemin 10–3, mutta lauantaina Suomi oli selkeästi paremmin kiinni pelissä. Loppunumerot Ruotsille 8–6.

Suomi lähti selkeästi pesemään kasvojaan perjantain löylytyksen jälkeen – siinä myös onnistuttiin, vaikka voitto karkasikin niukasti käsistä. Suomen poikien peli-ilme oli pirteä ja edellisen ottelun epävarmuus oli kadonnut.

Ottelu eteni maalienkin suhteen tasatahtiin. Toisessa erässä Suomella oli selvästi hetkensä, mutta hyvistäkin maalipaikoista lauottiin päätypressuihin ja vastustajan peittoihin. Ruotsi oli perjantain tapaan tehokkaampi viimeistelijä.

– Ihan mielettömän ylpeä olen jätkistä. Eilen oli vaikea tulikaste meille. Harmittaa tottakai hävitä tänäänkin, olisimme halunneet ottaa päänahan tänään, mutta vastus oli edelleen kova. Todella tasapainen esitys tänään, Suomen päävalmemtaja Jarmo Härmä sanoi.

Ruotsin ja koko pelin ylivoimaisesti paras yksilö oli neljä maalia nakuttanut rightin taituri Filip Eriksson. Suomelta väkevimmin pelillä oli ykkösketjun laituripari Tuukka Haudanlampi (tehot 1+3) ja Riku Hakanen (2+1).

– Perjantaista jäi paljon nälkää. Koettiin, ettei oltu edellisessä pelissä niin huonoja kuin tulostaso antoi ymmärtää. Todella paljon parannettiin nyt. Tänään olisi ollut enemmän kuin kuuteen maaliin paikat, Haudanlampi tiivisti ja lisäsi, että Suomen turnausesitys oli selkeästi nousujohteinen.

Seuraavan kerran Suomen U19 pojat ovat tositoimissa neljän maan EFT-turnauksessa, joka järjestetään Suomessa. Kolmipäiväinen EFT pelataan poikkeuksellisesti kolmella eri paikkakunnalla: Tampereella, Hämeenlinnassa ja Vantaalla.

Salibandya, Lerum, Ruotsi
U19-poikien Finnkampen

Ruotsi–Suomi 8–6 (3–2, 2–2, 3–2)

1. erä: 2.30 Filip Eriksson (Emil Logberg) 1–0, 8.20 Leevi Markkanen (Pyry Kauppinen) 1–1, 9.03 Emil Logberg 2–1, 14.36 Juho Repo (Tuukka Haudanlampi) 2–2, 18.47 Marcus Peil (Malte Lundmark) 3–2 yv.
2. erä: 26.00 Leevi Markkanen (Pyry Kauppinen) 3–3, 36.07 Filip Eriksson (Emil Ruud) 4–3 yv, 38.39 Emil Ruud (Isac Hjelm) 5–3, 39.05 Riku Hakanen (Tuukka Haudanlampi) 5–4.
3. erä: 52.26 Filip Eriksson 6–4 rl., 52.50 Filip Eriksson (Liam Astrom) 7–4, 54.38 Riku Hakanen (Tuukka Haudanlampi) 7–5, 59.02 Malte Lundmark (Thomas Crona) 8–5 sr., 59.42 Tuukka Haudanlampi (Riku Hakanen) 8–6 yv.