Suomen nuoret nousivat niukkaan MM-avausvoittoon Latviasta

Suomi aloitti U19-miesten MM-turnauksen Tanskan Frederikshavnissa niukalla 3–2-voitolla Latviasta. Torstaina klo 14 Suomi haastaa hallitsevan maailmanmestarin Tšekin.

Ennakkosuosikki Suomi sai todeta Latvian pistävän alusta asti tasapäisesti kampoihin, ja ilmeisiin hiipi jopa turhautumisen aihioita, kun Toms Keirans livautti haastajat johtoon laukomalla pallon Touko Ojalan maalin etuyläkulmaan. Johto kesti ottelun puoliväliin, mutta sitten Suomi iski kahdesti peräkkäin. Joona Hokkasen matala laukaus vasemmasta siivestä löysi maalivahdin jalkojen välistä verkkoon, ja puolitoista minuuttia myöhemmin Suomen syöttely venytti kentän pitkäksi. Pitkän syötön vasemmalle saanut Miko Vaarimo tarjoili saman tien poikittain, ja Teemu Karppanen sivalsi Suomen ensi kertaa edelle.

Päätöserän puolivälissä oli Väinö Mertaniemen vuoro iskeä Karppasen syötöstä ero kahteen, mutta paine ei vielä helpottanut. Heti seuraavassa vaihdossa Latvia käänsi pallonriiston nopeasti maalipaikaksi, ja nyt oli Endijs Umberts Barrussin vuoro viimeistellä poikkisyötöstä avoimeen verkkoon. Latvia yritti lopussa vielä kuudella viittä vastaan muttei saanut rakennettua Suomen päähän kuin hetkellistä painetta. Ottelun viimeisen minuutin Suomi kierrätti palloa varmasti omilla.

IFF:n ottelukuviin ja Henri Keräsen ottelukuviin

Suomen U19-maajoukkueella on otteluista Latviaa vastaan nyt 19 voittoa ja yksi tasapeli vuodelta 2008. Joukkueiden aiemmat kuusi MM-kohtaamista Suomi oli voittanut 7-1, 11-0, 11-1, 10-1, 9-2 ja 14-4.

Salibandya, Frederikshavn, Tanska

U19-miesten MM-turnaus, alkusarjaa

Latvia–Suomi 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

1. erä: 12.06 Toms Keirans (Gustavs Griezitis) 1-0.
2. erä: 28.51 Joona Hokkanen (Vilho Helin) 1-1, 30.34 Teemu Karppanen (Miko Vaarimo) 1-2.
3. erä: 48.48 Väinö Mertaniemi (Karppanen) 1-3, 49.08 Endijs Umberts Barruss (Markuss Dumpis) 2-3.