Suomen nuoret lohkovoittoon – lauantain välierässä vastaan Ruotsi

Suomen nuorten lohkovoitto sinetöityi 9–2-voitolla Latviasta, ja lauantain välierässä Suomi saa vastaansa Ruotsin.

Suomi voitti myös alkusarjan kolmannen ottelunsa salibandyn nuorten MM-turnauksessa Kanadan Halifaxissa, kun Latvia kaatui selvin numeroin 9-2. Lauantain välierässä Suomi saa klo 22 Suomen aikaa vastaansa toisen lohkon kakkosen Ruotsin, joka hävisi keskiviikkona oman avausottelunsa Tshekille.

Tänään Suomi otti edun jo avauserässä, jossa Markus Salmi ja Jere Mattila laukoivat taululle kahden maalin etumatkan. Latvian Klavs Jansons kavensi toisessa erässä kahdesti Suomen ehätetttyä 4–0-johtoon, mutta sinivalkoisten voittoa uhkaamaan ei vastustaja missään vaiheessa noussut. Suomi repäisi uudelleen eroa ja meni lopullisesti menojaan päätöserässä, joka päättyi 3-0. Markus Salmi sekä Joakim Lund laukoivat Suomen maaleista kumpikin kaksi.

Salibandya, Halifax, Kanada

U19-poikien MM-turnaus

Alkusarjan päätösottelu

Suomi–Latvia 9-2 (2-0, 4-2, 3-0)

1. erä: 2.29 Markus Salmi (Sami Savolainen) 1-0, 17.46 Jere Mattila 2-0.
2. erä: 23.55 Konsta Haukkala (Niko Laiti) 3-0, 27.31 Joakim Lund (Tuukka Haudanlampi) 4-0, 29.28 Klavs Jansons (Armands Budreika) 4-1, 31-41 Jansons 4-2 rl, 33.32 Jani Rauhala (Lund) 5-2, 34.38 Salmi (Eetu Manninen) 6-2.
3. erä: 42.17 Manninen (Riku Hakanen) 7-2, 49.12 Haudanlampi (Lund) 8-2 yv, 51.29 Lund (Haudanlampi) 9-2.