Suomen naisille MM-hopeaa - Ruotsi vahvempi rangaistuslaukauskisassa

Suomi nousi 1-4:stä tasoihin mutta taipui rangaistuslaukauksilla.

Suomen taistelu salibandyn naisten MM-turnauksessa Bratislavassa päättyi  neljännen kerran peräkkäin hopeaan. Ruotsi vei loppuottelun rangaistuslaukauskisan jälkeen 6-5 ja juhlii jo kuudetta perättäistä maailmanmestaruuttaan.

Suomi selvisi Ruotsin hurjasta alkupyörityksestä ilman takaiskua, mutta sen  laannuttua iski Sofia Joelsson ennakkosuosikit johtoon. Suomen tasoitus heti  seuraavassa vaihdossa oli komea, kun Oona Kauppi syötti vauhdissa pallon  ilmassa kaksossisko Veera Kaupille, joka napautti sen ohi Sara Hjortingin.

Ruotsi karkasi ennen erätaukoa uudelleeen johtoon, ja toisessa lukemiksi repesi  jo 4-1. Erän lopulla Veera Kauppi ei onnistunut rangaistuslaukauksessa, mutta  samasta tilanteesta tuomitun ylivoiman aikana hän siirsi vapaalyönnin maalin  takaa Nina Rantalalle ja tämä pallon saman tien tolpan juuresta Ruotsin  verkkoon.

Kolmannessa erässä Suomi esitti huikean nousun tasoihin Oona Kaupin ja Veera Kaupin maaleilla. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Ruotsi karkasi vielä  ylivoimalla johtoon, mutta maalivahti Tiltu Siltasen juostua penkille Veera  Kauppi pommitti etuyläkulmaan tasoituksen.

Maalittoman jatkoajan jälkeen oli edessä rangaistuslaukauskisa, jossa Nina Rantala vei Suomen aluksi johtoon. Ruotsin Emelie Wibron kuitenkin tasoitti, ja neljännessä parissa Amanda Delgado Johansson nosti sisään ratkaisevan pallon. Kisa päättyi Eliisa Alangon epäonnistumiseen ja Ruotsin kultajuhliin.

– Harmittaa paljon. Kova joukkue ja iso sydän, mutta ei riittänyt, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen sanoi.
– Huikea taistelu ja huikea nousu osoittivat joukkueen luonnetta. Teemanamme oli, että sama miten käyt, mutta periksi ei anneta. Se toteutui mutta palkinto vain jäi puuttumaan. Etenkin viimeiset puoli vuotta ovat olleet huikea matka, jossa on ollut mukana uskomattomia ihmisiä. Olen valtavan kiitollinen kaikille, jotka tähän ovat osallistuneet, Kurronen painotti.

– Pelillisesti parannettiin koko ajan ja tultiin viimeistään kolmannessa erässä peliin mukaan, mikä oli hieno juttu, Suomen lapteeni Nina Rantala kertoi.
– Mutta eihän tätä pysty sanoin kuvaamaan, miten iso pettymys tulos on. Olen sairaan ylpeä meistä, tehtiin parhaamme, ja jollei rankkarikisaa lasketa niin tosi hyvä fiilis jäi kaikesta. Meillä oli todella yhtenäinen joukkue, ja tehtiin tätä juttua joukkueelle ja oli kunnia edustaa täällä Suomea. Upea tuki oli ystävistä ja prheenjäsenistä, jotka olivat matkustaneet tänne, ja varmasti myös kotona ruutujen ääressä.

Salibandya, Bratislava

Naisten MM-turnaus, loppuottelu

Ruotsi – Suomi 6-5 rl (2-1, 2-1, 1-3, 0-0, 1-0)

1. erä: 9.17 Sofia Joelsson (Alice Granstedt) 1-0, 10.15 Veera Kauppi (Oona  Kauppi) 1-1, 15.05 Sara Steen (Frida Norström) 2-1.
2. erä: 23.00 Amanda Delgado Johansson (Stephanie Boberg) 3-1, 29.24 Delgado  Johansson (Steen) 4-1, 38.46 Nina Rantala (Veera Kauppi) 4-2.
3. erä: 48.05 Oona Kauppi (Rantala) 4-3 yv, 50.03 Veera Kauppi (My Kippilä) 4- 4, 57.35 Moa Tschöp (Delgado Johansson) 5-4, 58.47 Veera Kauppi (Kippilä) 5-5  im.
Jatkoaika: Maaliton.

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan.

Rangaistuslaukaukset: Nina Rantala S (+) Stephanie Boberg R (-) My Kippilä S (-) Anna Wijk R (-)  Veera Kauppi S (-) Emelie Wibron R (+) Oona Kauppi S (-) Amanda Delgado Johansson R (+) Eliisa Alanko S (-).

Jäähyt: Ruotsi 3×2 min, Suomi 2×2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tshekki.

Yleisöä: 3 664.

Suomen parhaana palkittiin Veera Kauppi.

 

Jaa artikkeli