Suomen naisia koeteltiin: Tyttömaajoukkue vei voitot ja sähkökatko hallista valot

Suomen naisten salibandymaajoukkuetta koeteltiin Eerikkilän leirillä. Eilen lopussa tappiolta 3–2-voittoon noussut U19-ryhmä selätti naiset tänään peräti 9-4, ja lisäksi ottelu keskeytyi avauserän lopussa yhden Tammelan seutua koetelleista sähkökatkoista sammutettua hallista valot.

Ensimmäinen erä jouduttiin päättämään vajaa minuutti ennen täyttä aikaa, mutta erätauon jälkeen ottelun jatkui normaalisti.

– Paljon jäi informaatiota käteen pelaajista, tapahtumaan kotimaan liigasta kolme viisikkoa koonnut naisten päävalmentaja Lasse Kurronen joutui miettimään.
– Pelillisesti ei tällä kertaa pärjätty mutta tällainen lyhyt tapahtuma oli tietysti haasteellinen: yksi palaveri, yhdet treenit ja kentälle pelaajat, jotka eivät olleet vielä koskaan pelanneet yhdessä. Kaikki tämä näkyi tuossa kentällä, mutta kaikki kunnia U19-tytöille. Heillä oli vähän valmiimman näköistä tekemistä ja tulevan sukupolven lajiliikkuvuus ja pallotaito olivat sellaisia, että meidän aikuispelaajamme saavat skarpata jos meinaavat jatkossakin kyydissä pysyä, Kurronen haastoi.
– Toisen pelin viimeinen erä ja oikeastaan siitä viimeiset 12 minuuttia olivat hyvää peliä mutta muuten oltiin tosi pahasti perässä., Tyttöjen joukkue on toki ollut kolme vuotta jo kimpassa eli siinä mielessä osattiin odottaakin, että näin on. Heillä on prosessi pitemmällä ja todella taitava fyysisesti hyvä ja nopea joukkue. Ei pystytty siihen vastaamaan, mutta samalla tämä oli naisten pelaajille viesti, kuinka paljon hommia täytyy tehdä. Me valmistaudumme naisten MM-kisoihin, ja se taso, mihin siellä tähdätään, on tästä vielä kymmenen pykälää ylöspäin. Niiden, jotka sille tasolle mielivät, on syytä laittaa haalarit päälle, ja työt on syytä aloittaa heti, koska täällä oltiin perässä sekä lajitaidossa että liikkeessä ja fysiikassa.

Isoja teemoja ei kahden päivän leirillä ehditty toteuttaa, joten painopiste oli uusien maajoukkuenimien otteiden katsastuksessa.
– Tärkein informaatio oli se, missä yksilöt tällä hetkellä menevät ja keitä nostetaan ensi kesän MM-leiritykseen. Niin paljon naisten maajoukkuepelaajia puuttui, ettei päästy varsinaisissa pelitavallisissa prosesseissa juurikaan eteenpäin, päävalmentaja Kurronen muistutti.
– Seuraavaksi tietysti toivotaan, että pudotuspelit Suomessa, Ruotsissa ja Sveitsissä, joissa maajoukkuepelaajiamme pelaa, saataisiin pelattua ja pääsisimme pelaajia tarkkailemaan. Seuraava tapahtuma meillä on touko-kesäkuun vaihteessa täällä Eerikkilässä kesäleiri ykkönen, ja siitä alkaa tosi intensiivinen aika, kun muutaman viikon välein on leiri tai turnaus. Kesäkuun alusta marraskuuhun on kahdeksan maajoukkuetapahtumaa, ja toivottavasti saadaan ne kaikki pidettyä. Intensiivinen kesä vaatii pelaajilta paljon, mutta projekti on ollut tosi rikkonainen ja olisi kiva päästä kunnolla töihin, päävalmentaja tiivisti.

Ville Vuorisen leirikuviin

Kuva: Ville Vuorinen

Katso maalikoosteet sekä ottelutallenteet:

Jaa artikkeli