Suomen naiset taipuivat Falunissa - Ruotsi karkasi toisessa erässä

Suomen naiset kokivat selvän tappion, kun Suomen ja Ruotsin salibandymaajoukkueiden toinen pelipäivä käynnistyi Falunissa. Suomi käväisi toisessa erässä johdossa mutta sai taipua lopulta 8-5.

Avauserän suomalaisen kohokohdan tarjoili Veera Kauppi, joka kieputti näyttävästi rangaistuslaukauksesta 1-1-tasoituksen. Toisessa erässä Eliisa Alanko karkasi Nina Rantalan syötöstä nostamaan Suomen hetkeksi johtoon, mutta sitten tuli myrskynä Ruotsi. Emännät pöllyttivät verkkoa Laura Loisan takana ennen erätaukoa peräti kuudesti. Päätösjakson alussa My Kippilä kavensi ensin ylivoimalla ja sitten uudelleen rangaistuslaukauksesta, mutta voittotaistoon ei Suomii enää ehtinyt. Ruotsi nappasi vielä lisäpisteen otteluun kuuluneesta rangaistuslaukauskisasta, jossa se johti kahden kierroksen jälkeen ratkaisevasti 2-0.

– Päällimmäinen analyysi on se, että harmittaa, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti.
– Alku oli meiltä pikkasen nihkeä, mutta päästiin kyytiin mukaan. Pärjättiin lopulta ekassa erässä ihan hyvin, mutta toinen erä oli surkea. Pitää käydä huolella läpi, mitä siinä oikeastaan tapahtui. Siinä ei päästy mihinkään. Pieni tasonnosto loppuun, mutta kolmas erä oli aika rikkonainen. Päästiin lopussa vielä näennäisesti yrittämään, muttei sitten enää riittänyt. Parempi voitti.

Suomi oli viikonlopun molemmissa peleissä parhaimmillaan johdossa mutta taipui kuitenkin lopulta.
– Oli tämä parempaa kuin ollaan tässä projektissa aiemmin Ruotsia vastaan pelattu. Viisi erää näistä kahdesta pelistä oli kuitenkin ihan ok, oltiin niissä ihan hyvin pelillä. Sitten yksi surkea erä toiseen peliin, sellaisia ei saa kyllä tulla. Silti koko tapahtuman voi ehkä merkata plus-merkkiseksi, vaikka voittoja ei vielä ansaittu, päävalmentaja arvioi.

Mm-projektia kohti joulukuussa Slovakiassa pelattavia kisoja on jäljellä kolme kuukautta ja edessä loppusuora.
– Liiga starttaa ensi viikonloppuna ja pelaajat pääsevät omien seurojensa kanssa siellä pelaamaan. Meillä maajoukkueella on sitten vielä marraskuun alussa pelillinen tapahtuma, kun EFT-turnaus on Malmössä. Siellä mennään jo varmaan aika pitkälti kisaryhmällä. Sen jälkeen valitaan sitten kisajoukkue, minkä jälkeen on viimeistelyleiri ja sitten onkin jo kisat joulukuussa, Lasse Kurronen listasi.

Salibandya, Falun

Suomen ja Ruotsin maaottelutapahtuman toinen pelipäivä

Naiset

Ruotsi – Suomi 8-5 (1-1, 6-2, 1-2)

1. erä: 1.40 Ellen Rasmussen (Jessika Eriksson) 1-0, 10.40 Veera Kauppi 1-1 rl.
2. erä: 21.29 Eliisa Alanko (Nina Rantala) 1-2, 24.28 Amanda Delgado Johansson (Adina Augustsson) 2-1, 24.54 Sofia Joelsson (Alice Granstedt) 3-2, 27.10 Johanna Hultgren (Ida Sundberg) 4-2, 34.31 Granstedt (Joelsson) 5-2, 35.48 Eliisa Alanko (Ella Alanko) 5-3, 38.15 Granstedt (Joelsson) 6-3, 39.22 Rasmussen 7-3 rl.
3. erä: 40.38 My Kippilä (Veera Kauppi) 7-4 yv, 45.54 Kippilä 7-5 rl, 46.09 Sara Steen (Stephanie Boberg) 8-5.

Ruotsi vei rangaistuslaukauskisan.

Maaottelupisteet Ruotsille 3-0, yhteistilanne ennen miesten ottelua 7-2.

Torjunnat:
Emelie Frisk Ruotsi 8+3+3=14,
Laura Loisa Suomi 9+5+3=17.

Jäähyt: Ruotsi 4×2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tshekki.

Yleisöä: 1 453.

Kuva: Per Wiklund

Jaa artikkeli