Suomen naiset nousivat kahden maalin takaa komeaan voittoon Tšekistä

Suomen naiset avasivat toisella yrittämällä voittotilinsä Uppsalan EFT-turnauksessa, kun Tšekki kaatui vaikean alun jälkeen lopulta selvästi 7-3. Sunnuntaina Suomi saa päätösottelussa vastaansa kaksi voittoa ottaneen Ruotsin.

Ilman ykköstähteään Veera Kauppia pelannut Suomi tuli toiseen erään kahden maalin tappioasemasta mutta mallikkaalla taisteluasenteella, ja tulosta tuli saman tien. Maalille noussut puolustaja Laura Manninen sipaisi kavennuksen Milla Nordlundin päädystä tarjoilemasta pallosta, ja heti seuraavalla minuutilla Ella Sundström tasoitti katkaistuaan hyökkäysalueella vastustajan avauksen. Suomen johtomaali oli illan upein, kun Ulla Valtola, Sara Piispa ja Oona Kauppi sahasivat vastaiskuun syöttökuvion, jonka Kauppi päätti takatolpalta maaliin.

Tšekki tasoitti kolmannen erän alkupuolella vielä kerran, mutta haastajan ilo jäi lyhyeksi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Sara Piispa pudotti maaliviivan takaa Oona Kaupille ja tämä sijoitti Suomen uudelleen edelle. Suomen päästyä pelaamaan ylivoimaa Milla Nordlund löi ilmasta eron kahteen, ja viimeisellä kympillä Suomi onnistui vielä kahdesti. Laukauksen peittänyt Johanna Homi polki puoliksi karkuun sijoittamaan komeasti takayläkulmaan 6-3, ja viimeisellä minuutilla Milla Nordlund tähtäsi vielä loppunumerot tyhjiin. Voiton avainhahmoihin kuului myös ratkaisuhetkillä vuorenvarmasti torjunut Krista Nieminen, joka ehti tänään 21 palloon siinä missä virkasisko Jana Christianova puuttui toisessa päässä peliin 12 kertaa.

Salibandya, Uppsala

Naisten EFT-turnaus

Tšekki–Suomi 3-7 (2-0, 0-3, 1-4)

1. erä: 2.13 Vendula Maroszova (Michaela Kubeckova) 1-0, 10.59 Eliska Trojankova (Anna Bruchackova) 2-0.
2. erä: 20.56 Laura Manninen (Milla Nordlund) 2-1, 21.37 Ella Sundström 2-2, 33.49 Oona Kauppi (Sara Piispa) 2-3.
3. erä: 45.42 Karolina Mezerova (Kubeckova) 3-3, 45.56 Kauppi (Piispa) 3-4, 48.09 Nordlund (Kauppi) 3-5 yv, 54.08 Johanna Homi 3-6, 59.31 Nordlund (Emilia Pietilä) 3-7 tm.