Suomen naiset, miehet ja U23 tällä viikolla Eerikkilässä – "Samalla kasvatetaan yhteisöllisyyttä ja me-henkeä"

Kolme Suomen maajoukkuetta tekee tällä viikolla kovaa työtä Eerikkilän urheiluopistolla.

Eerikkilän urheiluopistolla vilisee myös tällä viikolla salibandyn maajoukkuepelaajia, kun naisten, miesten ja U23-miesten maajoukkueet kokoontuvat kesän ensimmäisille leireilleen. Naiset leireilevät keskiviikosta sunnuntaihin ja miehet sekä U23 tiistaista lauantaihin.

Etenkin miesten maajoukkueen alkuperäiseen leiriryhmään on tullut melkoinen lovi, kun Sami Johansson, Miko Kailiala, Lauri Kapanen, Janne Lamminen, Casper Pfitzner, Joonas Pylsy ja Tatu Väänänen ovat joutuneet jäämään erilaisista syistä pois.
– Emme valitse tässä vaiheessa ketään poisjääneiden tilalle, koska U23-joukkue leireilee Eerikkilässä samaan aikaan, päävalmentaja Petteri Nykky kertoo.
– Meille tarjoutuu hyvä tilaisuus kokeilla joitain näistä nuorista pelaajista myös miesten maajoukkueen mukana.

Naisten maajoukkueleirille kutsutuista on pois joutunut jäämään Ellinoora Huotari, jonka tilalle on kutsuttu Classicin Annu Selinummi.

Katso naisten, miesten ja U23-joukkueen kutsuttujen listat

– U23-joukkueelle kyseessä on maajoukkueiden vuosikellon mukainen tapahtuma, jossa perimmäinen tarkoitus on tarjota miesten maajoukkueeseen tähtääville nuorille pelaajille näyttöpaikka miesten maajoukkueen valmennustiimin silmien alla, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala avaa.
– Samalla tarkoitus on luoda pieni pelillinen prosessi ja nähdä, miten pelaajat siihen sopeutuvat. Ja kun pystytään pelaamaan viisikkoina hyvää peliä, syntyy myös yksittäisille pelaajille mahdollisuus näyttää osaamistaan.
U23-ryhmä kohtaa iltapäivien harjoitusmittelöissä miesten maajoukkueen rungon.
– Tällä tavalla päästään niin lähelle kovaa kansainvälistä pelitempoa kuin ilman varsinaisia maaotteluita on mahdollista.

Eri maajoukkueiden leireily samaan aikaan samassa paikassa tuo monenlaisia hyötyjä.
– Samalla kasvatetaan yhteisöllisyyttä ja me-henkeä kun ollaan samaan aikaan samassa paikassa suomalaisia maajoukkuepelaajia. Varsinaista yhteistä ohjelmaa ei ole varta vasten suunniteltu vaan rinnakkainen toiminta tapahtuu nyt harjoittelun ehdoilla, mutta jatkossa voidaan järjestää sellaistakin, jos tarpeelliseksi koetaan, Jarkko Rantala miettii.

Leirin rakenne on kaikilla maajoukkueillamme samantapainen.
– Kokoontuminen on kaikilla joukkueilla illalla, jolloin ehditään asettua ja vaihtaa kuulumiset. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä vuorossa ovat kaikilla joukkueilla kehittymisen seurantatestit eli ensimmäinen päivä on todella kovaa fyysistä rutistusta. Jokainen maajoukkuepelaaja pääsee kerran vuodessa vetämään myös niin kutsutun sikatestin, ja sen aika on nyt, Rantala kertoo.
– Toinen päivä on ymmärrettävästi palautumisvoittoinen, ja se on hyvä ajankohta pelipalavereille ja esimerkiksi joukkueen yhteisten arvojen työstämiselle. Kolmantena ja neljäntenä päivänä mennään sitten taas kaukalossa tosissaan.

27771466897_7017b5c96d_k.jpg

Jaa artikkeli